Redactie - 22 januari 2014

Ruim de helft van alle bedrijven staat persoonlijke apparaten toe op het bedrijfsnetwerk


57 procent van de bedrijven biedt medewerkers de mogelijkheid persoonlijke apparaten op het bedrijfsnetwerk te gaan en documenten te openen. De hoeveelheid werknemers die dit daadwerkelijk doet varieert. 31 procent van de bedrijven geeft aan dat minder dan 10 procent hun persoonlijke apparaten meenemen naar de werkvloer. 25 procent stelt dat een kwart tot de helft van alle medewerkers dit doet.

Dit blijkt uit onderzoek van AltoDigital onder beslissingsmakers in het Verenigd Koninkrijk. Ruim de helft blijkt het gebruik van persoonlijke, mobiele apparaten te stimuleren. Desondanks heeft slechts 17 procent van de beslissingmakers een oplossing waardoor personeel vanaf deze mobiele apparaten rechtstreeks kan printen. 50 procent is zich wel bewust dat deze mogelijkheid bestaat, maar heeft een dergelijke oplossing niet geïmplementeerd.

Onderweg werken
Onderweg werken blijkt voor beslissingmakers het belangrijkste voordeel te zijn van mobiele apparaten op de werkvloer. 61 procent noemt dit het grootste voordeel. Voor 36 procent is mobiel kunnen printen juist de belangrijkste reden mobiele apparaten toe te staan op de werkvloer. 29 procent kijkt vooral naar de besparingen op IT-apparatuur die hierdoor gerealiseerd kunnen worden.

27 procent van de beslissingmakers geeft aan dat zijn of haar bedrijf over een Bring Your Own Device (BYOD)-beleid beschikt. 30 procent verwacht een dergelijk beleid in de komende 12 maanden alsnog op te stellen. Een BYOD-beleid blijkt niet onbelangrijk. 14 procent geeft aan dat er technische problemen zijn ontstaan door de aanwezigheid van persoonlijke apparaten op het bedrijfsnetwerk. In 71 procent van de gevallen ging het om een beveiligingsprobleem of virus, terwijl het in 48 procent om netwerkproblemen ging.

Infographic
Het bedrijf heeft een handige infographic samengesteld waarin alle onderzoeksresultaten te zien zijn. Deze infographic is in de blogpost van AltoDigital te vinden.
 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!