'Big data wordt in 2014 mainsteam'

'Big data wordt in 2014 mainsteam'

'Big data wordt in 2014 mainsteam'

29-01-2014

'Big data wordt in 2014 mainsteam'


Big Data wordt in 2014 bij de meeste grote organisaties 'mainstream'. 70 procent van de bedrijven hebben al een big data-gerelateerd project opgezet of verwacht dit op korte termijn te doen.

Dit blijkt uit onderzoek van IDG Enterprise onder 751 professionals. Grote bedrijven blijken gemiddeld maar liefst 8 miljoen dollar te investeren in big data-projecten. 74 procent van de respondenten geeft aan dat big data tenminste door één businessunit of -afdeling gebruikt gaat worden.

Impact op de bedrijfsvoering
Door de grote investering die bedrijven in big data doen willen zij wel zeker weten dat de ontwikkeling een grote impact heeft op de bedrijfsvoering. 37 procent van de respondenten noemt het dan ook cruciaal om vooraf te identificeren op welke gebieden big data de grootste invloed kan hebben.

29 procent kijkt daarnaast ook naar de binnen het bedrijf aanwezige vaardigheden. Deze groep stelt het dat noodzakelijk is voor de implementatie van een big data-project te controleren of medewerkers voldoende kennis hebben om waarde te halen uit big data. Zonder deze kennis kunnen bedrijven immers niet optimaal profiteren van de projecten.
 
WH


Terug naar nieuws overzicht

Tags

Big Data