Redactie - 03 februari 2014

Fast Flex: '37% van de IT-afdeling bestaat gemiddeld uit externe krachten'


Het inhuren van externe IT-professionals is populair onder bedrijven. De IT-afdeling in een bedrijf bestaat gemiddeld voor 37% uit ingehuurde krachten. Dit blijkt uit onderzoek van outsourcingsbedrijf Fast Flex.

29% van de organisaties is van mening dat de tarieven voor externe IT-krachten momenteel te hoog zijn. Bedrijven proberen dan ook actief de kosten die het inhuren van externe IT-professionals met zich meebrengt terug te dringen. Het blijkt echter weinig uit te maken of een bedrijf de onderhandelingen voor en afwikkeling van een contract zelf regelt of dit door een extern bedrijf laat doen. De uurtarieven die externe krachten ontvangen zijn gemiddeld gelijk.

Kortingsmogelijkheden
Daarnaast proberen organisaties kortingen af te dwingen bij detacheringsbureau's, vaak met succes. 54% van de ondervraagden geeft aan gebruik van kortingsmogelijkheden bij het inhuren van groepen externen. Bedrijven die grote hoeveelheden externe krachten inhuren blijken echter niet een structureel lager uurtarief te hanteren dan organisaties met een klein volume ingehuurde krachten.

48% van de bedrijven geeft aan dat de meeste externen via het eigen netwerk zijn binnengekomen. Deze groep IT-professionals rekent gemiddeld een 4% hoger uurtarief dan andere ingehuurde IT-krachten. 60% van de bedrijven geeft aan komend jaar minder externen in gaan zetten.

Whitepaper
Een whitepaper van Fast Flex op basis van het onderzoek is hier te vinden.

WH

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!