Redactie - 04 februari 2014

Inconsistentie antivirusprogramma’s bemoeilijkt risico-analyses

 

HP publiceert het Cyber Risk Report 2013, waarin de grootste cyberdreigingen en -kwetsbaarheden voor het bedrijfsleven worden blootgelegd. Het rapport biedt ook analyses van de groeiende dreigingen in het digitale landschap. HP publiceert haar jaarlijkse Cyber Risk Report vanaf 2009. HP Security Research maakt gebruik van interne en externe bronnen om het rapport te ontwikkelen, inclusief de HP Zero Day Initiative, HP Fortify on Demand security assessments, HP Fortify Software Security Research, ReversingLabs en de National Vulnerability Database.

HP Security Research ziet als belangrijkste conclusies:

80% van de kwetsbaarheden in applicaties gaan buiten de broncode om. Zelfs veilige software is kwetsbaar als het verkeerd wordt geconfigureerd.

Inconsistentie en uiteenlopende definities van malware compliceren de risico-analyse.

46% van de onderzochte mobiele toepassingen maken op een verkeerde manier gebruik van encryptie.

“Cyber criminelen zijn meer bedreven dan ooit en werken steeds vaker samen om op een steeds breder vlak van de diverse kwetsbaarheden te profiteren”, aldus Henk Janssen, Security Consultant Enterprise Security Products HP Nederland. “De industrie moet proactiever samenwerken door security informatie en -tactieken te delen om de cybercrime te verstoren.”
 
Lees meer over het rapport hier
 

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!