Redactie - 26 februari 2014

AdaptiveMobile: 'Veel onduidelijkheid onder werknemers over BYOD-beleid'


Maar liefst 70 procent van de Europese en Amerikaanse medewerkers zouden hun eigen apparaat niet langer op de werkvloer gebruiken als zij wisten dat hun werkgever het apparaat op afstand kan wissen of vergrendelen. 61 procent van de bedrijven beschikt op dit moment echter al over deze mogelijkheid. Onder werknemers blijkt dan ook veel onduidelijkheid te zijn over het Bring Your Own Device (BYOD)-beleid van hun werkgever.

Onderzoek van AdaptiveMobile, leverancier van mobiele beveiligingsoplossingen, toont aan dat veel bedrijven onterecht denken mobiele beveiliging goed op orde te hebben. Maar liefst 91 procent van de ondervraagde beslissingsmakers denkt over een BYOD-beleid te beschikken dat tegen mobiele beveiligingsproblemen beschermt. Slechts 48 procent van de werknemers die persoonlijke mobiele apparaten op de werkvloer gebruiken zijn echter op de hoogte van het bestaan van een dergelijk beleid.

Rol voor telecomoperators
Zowel bedrijven als werknemers blijken mobiele telecomoperators als de aangewezen partij te zijn om dit gat te overbruggen. 75 procent van de werknemers wil dat zijn telecomoperator de beveiliging van zijn smartphone of tablet verzorgt. Ook onder beslissingsmakers is er animo voor een dergelijke oplossing. 72 procent van de beslissingsmakers geeft aan een Mobile Security Management-dienst af te zullen nemen als telecomoperators deze aanbieden.

"Om te voorkomen dat werknemers zich tegen BYOD keren en te zorgen dat zij zelf de controle houden over zowel hun persoonlijke apparaat als persoonlijke data is een oplossing nodig die rekening houdt met privacy van gebruikers, terwijl de werkgever wordt beschermd tegen datalekken. Een gehoste beveiligingsdienst, die geleverd wordt door operators, geeft werknemers de zekerheid dat hun persoonlijke data is beschermd, terwijl zakelijke beheerders volledige controle hebben over zakelijke toegang, data en integriteit", legt Gareth Maclachlan, Chief Commercial Officer bij AdaptiveMobile, uit.

WH

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!