Redactie - 26 februari 2014

Tabletbezit onder agrariërs is in 1 jaar tijd bijna verdubbeld

 

Het tabletbezit onder agrariërs is in 1 jaar tijd bijna verdubbeld. Dat laten de resultaten zien van het mediagedragsonderzoek dat Prosu Databased Marketing in de afgelopen maand heeft uitgevoerd. In totaal zijn er telefonisch 2.525 agrariërs ondervraagd.

Steeds meer agrariërs bezitten een tablet. In maart 2012 had 6% van alle agrariërs een tablet. Dit steeg in 2013 naar 23%. Nu is dit percentage zelfs bijna verdubbeld naar 40%. De agrariërs lopen nog wel achter op de rest van Nederland waar 53% van alle personen een tablet bezit (bron: Intomart GFK), maar uit de cijfers van de afgelopen periode blijkt dat het tabletbezit een zeer snelle ontwikkeling doormaakt.

Het tabletbezit is het hoogste onder glastuinbouwers (50%). Dit was bij eerdere onderzoeken ook al zo. Melkveehouders blijven nog het verste achter. Daar bezit 31% van de agrariërs een tablet.

Voor agrarische leveranciers is de stijging in het tabletbezit van belang. Zorg dat je website ook toegankelijk is voor tabletbezoekers, denk hierbij aan:

Flash (een veelgebruikt computerprogramma waarmee animaties op websites worden getoond) werkt bijvoorbeeld niet op de Ipad. Zorg dus dat je website tabletproof is.

Zorg voor een responsive webdesign. Een responsive webdesign is een manier van ontwerpen, waarbij je webdesign wordt aangepast aan het soort apparaat dat je website bezoekt. Zo is je website dus via elk apparaat (computer, laptop, smartphone of tablet) goed te bezoeken en in één keer aan te passen.

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!