Oracle: 'Bedrijven omarmen BYOD niet door zorgen over beveiliging'
13-03-2014

Oracle: 'Bedrijven omarmen BYOD niet door zorgen over beveiliging'


Bedrijven maken zich nog altijd veel zorgen om de beveiliging van bedrijfsdata op mobiele apparaten als het gaat om Bring Your Own Device (BYOD). Andere zorgpunten zijn het controleren van de identiteit van gebruikers en de beveiliging van applicaties op mobiele apparaten.

Dit blijkt uit onderzoek van Oracle onder zevenhonderd Europese bedrijven. Door de zorgen is er onder 44 procent nog altijd weerstand tegen BYOD. Dit terwijl BYOD bedrijven die de trend wel omarmen geen windeieren legt. Bedrijven die met BYOD aan de slag zijn gegaan blijken te profiteren van de voordelen. Zo kunnen zij hun IT-kosten terugdringen en vergroten zij de productiviteit van medewerkers.

Alleen senior medewerkers
Binnen bedrijven gelden niet altijd voor alle medewerkers dezelfde regels. Zo geeft 29 procent van de ondervraagde bedrijven alleen senior medewerkers toestemming persoonlijke apparaten op de werkvloer te gebruiken. Deze profiteren hierdoor niet optimaal van de voordelen van BYOD.

Als we kijken naar het beheren van persoonlijke apparaten op de werkvloer gaat er nog veel fout. Twintig procent heeft geen enkele regels opgesteld voor de wijze waarop data op een BYOD-device mag worden opgeslagen. 22 procent verbiedt data of informatie opgeslagen op een BYOD-device in zijn geheel. Meer dan de helft beheert smartphones niet als onderdeel van een BYOD-programma.

Zorgen over beveiliging
Bedrijven blijken zich vooral zorgen te maken om beveiliging. 45 procent van de ondervraagde bedrijven geeft aan zeer bezorgd te zijn over de beveiliging van apparaten. 53 procent maakt zich vooral zorgen over de beveiliging van applicaties, terwijl 63 procent vooral naar de beveiliging van data kijkt.

Deze zorgen worden volgens Oracle voor een belangrijk deel veroorzaakt door een gebrek aan kennis over de mogelijkheden van beveiligingsoplossingen. Zo blijkt 37 procent van de bedrijven niet op de hoogte van de mogelijkheid bedrijfsdata te scheiden van persoonlijk data via containerisatie. Een derde van de respondenten gebruikt geen enkele vorm van Mobile Device Management. 22 procent heeft hier zelfs nog nooit van gehoord.

Top drie
De Benelux staat in de Index in de top drie voor wat betreft meest volwassen benadering van BYOD. Alleen de Scandinavische landen en het Verenigd Koninkrijk gaan ons voor.

WH

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security
Security