Redactie - 14 maart 2014

Samsung: 'Nederlandse bedrijven zijn bang voor dataverlies door BYOD'


37 procent van de Nederlandse bedrijven heeft klantgegevens verloren of verwacht deze te verliezen door het gebruik van persoonlijke apparaten voor werkdoeleinden. Slechts 3% van de organisaties gaf aan in de afgelopen twee jaar geen enkel beveiligingsprobleem te hebben gehad als door BYOD.

Dit blijkt uit onderzoek van Samsung onder 490 CIO's en IT-beslissers van organisaties met meer dan duizend medewerkers. De zorgen over BYOD zijn onder bedrijven groot. Maar liefst 93 procent van alle organisaties wereldwijd maakt zich in meer of minder mate zorgen over de beveiliging van persoonlijke smartphones, tablets en laptops op de werkvloer.

BYOD-beleid
Van de Nederlandse bedrijven geeft 40 procent aan bezorgd tot zeer bezorgd te zijn. Opvallend genoeg heeft slechts 21 procent van de Nederlandse organisaties een BYOD-beleid opgesteld. 14 procent verwacht op korte termijn een dergelijk beleid te introduceren. De helft van alle bedrijven wereldwijd staat BYOD toe.

Het onderzoek toont ook aan dat BYOD, mits goed geïmplementeerd, bedrijven geen windeieren legt. Organisaties melden gemiddeld dat hun communicatiekosten jaarlijks met 17 procent dalen door de invoer van een dergelijk beleid. Bij meer dan 37% van de Nederlandse respondenten verbeterde bovendien de productiviteit op de werkvloer na de invoering van BYOD-beleid. Dat gebeurde met gemiddeld 27%.

Voordeel halen uit BYOD
“Het onderzoek toont aan dat organisaties veel voordeel kunnen behalen uit BYOD. Maar BYOD brengt ook beveiligingsrisico’s met zich mee. CIO’s moeten beleid formuleren dat de risico’s van datalekken minimaliseert en tegelijk duidelijkheid biedt voor de werknemers", legt Erik Swart (foto), Director B2B bij Samsung Electronics Benelux, uit.

WH

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!