Storage krijgt steeds meer doelmatiger technieken
04-04-2014

Storage krijgt steeds meer doelmatiger technieken


De behoefte van mensen om digitale data met elkaar te delen groeit met meer dan 30% per jaar sterk. De geldomzetten van leveranciers van data storage systemen blijven daar met een groei van een paar procent sterk bij achter. Dat komt omdat nieuwe technieken zoals ontdubbelen van opgeslagen gegevens, samendrukken van data en delen van opslagruimte in netwerken hun werk doen. Ook groeit de verwerkingscapaciteit van opslagsystemen steeds door terwijl de kosten ervan evenredig dalen.

Dat blijkt uit een verkenning van de markttrends voor opslagsystemen door AME Research in opdracht van data storage concern NetApp. Het blijkt dat consumenten al vier vijfde van al het online data verkeer voor hun rekening nemen en dat dit al voor 60% verloopt via voor de Cloud ingerichte data center.

Uit plannen van Google, Microsoft en Apple om hun data center capaciteit in Nederland uit te breiden blijkt dat de belangstelling voor Nederland als locatie groot is. Dat komt vooral omdat Nederland een hoogwaardige telecommunicatie infrastructuur heeft, betrouwbare energievoorziening, strategische ligging, innoverende mentaliteit en uitstekende verbindingen met de rest van de wereld.

De rapportage kan gratis kan worden besteld via www.ame.nl.

Door: Witold Kepinski


Terug naar nieuws overzicht

Tags

Storage