Rapport schetst concurrerend aanbod storage vendors
16-04-2014

Rapport schetst concurrerend aanbod storage vendors

 

Cisco verkoopt actief zijn eigen storage oplossingen die bestaan uit Cisco UCS en de overgenomen Invicta all-flash array. Cisco positioneert zich hierbij als alternatief voor EMC XtremIO en Pure Storage. Dit blijkt uit William Blair's Data Networking and Storage Tracker die gebaseerd is op interviews met 41 Amerikaanse en West-Europese resellers zo meldt The Register.

Volgens de Tracker verlaten veel verkopers Dell en gaan aan de slag bij storage startups zoals Nimble. Hierbij is er meer ruimte voor channel partners om Dell storage te verkopen.

CommVault doet het met zijn backup aanbod beter dan IBM/TSM en Symantec. EMC concurreert wat heviger tegen CommVault met zijn Data Domain appliances en het Avamar platform versie 7 die wel meer functies voor Oracle en VMware kan gebruiken die nu nog alleen te vinden zijn in CommVault Simpana software.

Grote EMC klanten vinden ViPR interessant voor het consolideren van provisioning en storage management resources. Ook zijn de Data Domain sales deduplicatie appliances in trek. De XtremIO all-flash-array is volgens respondenten aan het rijpen, de schaalbaarheid en density kan omhoog en er mogen snapshot functies bij.

Actifio is in trek in de midmarket die de backup en recovery software aankopen.

Nimble Storage, Pure Storage, Nutanix, Tegile, SolidFire en Tintri scoren steeds meer deals met hun all-flash storage arrays.

Fusion-io krijgt meer concurrentie van de NVMe standaard die is ontwikkeld voor datacommunicatie tussen de CPU en flash media. NVMe wordt inmiddels ondersteund door Intel, Micron, LSI, Samsung, Western Digital en Seagate.

NetApp is flink aan de bak om zijn targets te halen en geeft veel kortingen. Er moet pittig worden geconcurreerd tegen EMC Isilon en Nimble.

De omzet van Engenio’s OEM-producten daalde met 23 procent. Dat komt omdat Oracle en IBM eigen technologie gebruiken. Teradata zag zijn omzetgroei afzwakken.

Nimble laat zich gelden en richt zich met name op Dell (Compellent & EqualLogic) en NetApp met een prijs/performance propositie. Nimble mist alleen goede support voor Fibre Channel, CIFS, NFS support en integratie met Oracle snapshot management. Dit jaar wordt er nog Fibre Channel connectiviteit verwacht.

Door: Witold Kepinski

 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Storage