Onderzoek: Slechts 14% van de werknemers vindt salaris de belangrijkste factor
22-04-2014
Deel dit artikel:

Onderzoek: Slechts 14% van de werknemers vindt salaris de belangrijkste factor


Voor slechts 14% van de werknemers is salaris de belangrijkste factor bij de keuze voor een nieuwe baan. Werksfeer en collega's zijn voor werknemers van aanzienlijk groter belang. Ook de taken en verantwoordelijkheden die bij de nieuwe functie horen spelen een belangrijke rol de baankeuze van werknemers.

Onderzoek van vacaturewebsite Jobbird.com toont aan dat werksfeer en collega's voor 36% van de werknemers de belangrijkste rol speelt bij het kiezen van een nieuwe baan. De taken en verantwoordelijkheden die zij met hun nieuwe functie krijgen is voor 34% het meest van belang.

Jobbird.com stelt dat het voor werkgevers dus van belang is te werken aan een goed imago om professionals aan te trekken en te behouden. De vacaturesite wijst op een recent onderzoek van detacherings- en wervingselectiebureau Yacht dat aantoont dat steeds meer professionals te verleiden zijn de overstap naar een nieuwe functie te maken. Het aantal vacatures voor hogeropgeleiden is daarnaast voor het vierde kwartaal op rij gegroeid.

WH

Terug naar nieuws overzicht