Kaspersky: 'Mannen beveiliging hun systemen beter dan vrouwen'
07-05-2014
Deel dit artikel:

Kaspersky: 'Mannen beveiliging hun systemen beter dan vrouwen'


Mannen beschermen zich beter tegen cybercriminaliteit dan mannen. Dit blijkt onderzoek van MediaTest in opdracht van Kaspersky Lab naar de mate waarin de gemiddelde Nederlander zich tegen cyberdreigingen beschermt.

De deelnemers werden niet alleen gevraagd hoe ze het zélf doen: er moest ook kritisch naar het andere geslacht worden gekeken. Bijna 40 procent van de mannen vindt dat zij zich online beter tegen criminelen beschermen, maar ook 29 procent van de vrouwen schrijft de mannen wat dit betreft hoger aan. Volgens 55 procent van de mannen en bijna 60 procent van de vrouwen is er geen verschil tussen de seksen. Slechts 6 procent van de mannen vindt dat vrouwen zich beter beschermen en zo’n 11 procent van de vrouwen vindt dit zelf ook.

Beveiligingssoftware
Dit blijkt ook uit de maatregelen die worden genomen. 88 procent van de mannen, 82 procent van de vrouwen heeft beveiligingssoftware geïnstalleerd. Deze software wordt echter door mannen beter onderhouden dan door vrouwen. Driekwart van de mannen update met regelmaat zijn beveiligingssoftware, terwijl slechts 57% van de vrouwen dit doet. Bij andere software is ongeveer dezelfde verhouding zichtbaar.

Mannen blijken meer op hun hoede voor de mogelijke gevaren online dan vrouwen: respectievelijk 61 en 51 procent. Maken we onderscheid tussen de verschillende apparaten waarmee we online gaan, dan blijkt dat vrouwen de risico’s op pc’s en tablets lager inschatten dan mannen, terwijl ze de gevaren op de smartphone juist iets groter achten.

Voldoende kennis
Vrouwen zijn zich overigens wel bewust van het feit dat zij over het algemeen niet voldoende op de hoogte zijn van online bedreigingen en bescherming. Slechts een kleine 10 procent geeft aan wél over genoeg kennis hierover te beschikken. Onder mannen geeft ongeveer de helft aan over voldoende kennis te beschikken. Zo’n 42 procent zegt wel iets, maar nog lang niet genoeg te weten om online veilig te zijn en te blijven. Hetzelfde geldt voor 31 procent van de mannen.

WH

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security
Security