Good Technology: 'Beveiliging van bedrijfsnetwerk krijgt steeds meer prioriteit'
08-05-2014
Deel dit artikel:

Good Technology: 'Beveiliging van bedrijfsnetwerk krijgt steeds meer prioriteit'


Bedrijven geven het beveiligen van het bedrijfsnetwerk en de apparaten die hierop aanwezig zijn een steeds hogere prioriteit. Organisaties kiezen steeds vaker voor veilige mobiele applicaties.

Dit blijkt uit het Good Mobility Index Report van Good Technology, leverancier van mobiele beveiligingsoplossingen. Het bedrijf heeft voor het onderzoek naar zijn eigen klantenbestand gekeken. Good Technology heeft gekeken naar het aantal activaties van applicaties onder zijn klanten. Het aantal geactiveerde veilige applicaties is met 57% gestegen ten opzichte van het afgelopen kwartaal. Deze groei is hoger dan de voorgaande twee kwartalen, toen de groei respectievelijk 54% en 43% bedroeg.

Applicaties op maat
Bedrijven hebben daarnaast ook steeds meer aandacht voor beveiliging van apps die voor hen op maat worden ontwikkeld. Bedrijven trekken dan ook steeds meer geld uit om zeker te stellen dat de beveiliging van deze apps op orde is. Het aantal op maat gemaakte applicaties dat onder Good Technology-klanten werd geactiveerd is met 77% toegenomen ten opzichte van Q4 2013. Ook deze groei is hoger dan afgelopen kwartaal, toen het aantal geactiveerde op maat gemaakte apps 55% bedroeg.

Het bedrijf wijst op eerder onderzoek van Ponemon Institute, dat uitwees dat het mobiel gebruik van bedrijfsnetwerken en applicaties van derden door IT-beheerders als de grootste risico's voor IT-beveiliging wordt gezien. Dit is volgens Good Technology de aanleiding voor de toegenomen interesse in mobiele beveiliging.

WH

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security
Security