Redactie - 09 mei 2014

Trend Micro: 'De helft van alle bedrijven beschikt over een BYOD-beleid'


Veel bedrijven hebben inmiddels een Bring Your Own Device (BYOD)-beleid opgesteld. 60 procent van de Europese bedrijven beschikt over een BYOD-beleid voor smartphones, terwijl 47 procent een dergelijke beleid heeft opgeteld voor tablets en laptops.

Dit blijkt uit onderzoek van Forrester Research in opdracht van Trend Micro. BYOD blijkt bedrijven daarnaast geen windeieren te leggen. De productiviteit van werknemers blijkt hoger te worden door de BYOD-trend, wat voor 80 procent van de bedrijven een belangrijke reden is een BYOD-beleid te implementeren. Ook geven bedrijven aan dat BYOD werknemers meer flexibiliteit geeft. De kosten die bedrijven moeten investeren in mobiele apparatuur wordt door BYOD beperkt.

Beveiligingsproblemen
Bedrijven lopen echter wel tegen allerlei beveiligingsproblemen aan op het moment dat zij een BYOD-beleid implementeren. Organisaties maken zich vooral zorgen om de IT-beveiliging van apparaten die werknemers zelf meenemen naar de werkvloer. De beveiliging van data en mobiele applicaties is voor 50% van de bedrijven een bron van zorgen.

Een deel van de respondenten geeft daarom aan een proactieve aanpak te hanteren om deze beveiligingsproblemen aan te pakken. Deze groep implementeert een virtuele device infrastructuur om gebruikers vanaf privé-smartphones en -tablets toegang te geven tot zakelijke data. Ook ontwikkelen steeds meer bedrijven een beleid dat de wijze waarop met beveiligingsproblemen wordt omgegaan standaardiseert.

Rapport
Het rapport 'Key Strategies To Capture And Measure The Value Of Consumerization Of IT' is hier te vinden.

WH

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!