Redactie - 11 juni 2014

TU Delft en CGI starten met DiTTLab voor verkeer- en vervoervraagstukken


TU Delft en CGI starten met DiTTLab, het Delft integrated Traffic & Travel Laboratory. DiTTLab is een programma voor verkeer en vervoer waar onderzoekers en studenten zich kunnen verdiepen in verkeer- en vervoervraagstukken.

De inzichten worden gebruikt om middelen te ontwikkelen om het verkeer beter te bekijken en te onderzoeken met als doel het beter benutten van de Nederlandse infrastructuur. TU Delft en CGI starten na de zomer met het opzetten van DiTTLab.

In DiTTLab analyseren onderzoekers en studenten verkeer en vervoer data uit sensornetwerken. Hiervoor maken ze gebruik van wetenschappelijke modellen en simulatie. Op deze manier kunnen ze de volgende generatie applicaties voor dynamisch verkeersmanagement ontwikkelen. De focus ligt daarbij op het beïnvloeden van individueel keuzegedrag van toekomstige bestuurders. Zo kunnen de resultaten uit het programma worden ingezet voor het verbeteren van verkeersdoorstroming en verkeersveiligheid, het verkorten van reis- en transporttijden en het verminderen van brandstofverbruik en kostenbesparingen voor transport.

CGI creëert voor DiTTLab het Verkeer en Vervoer DataLab, een privé Cloud waar onderzoekers en studenten data en applicaties kunnen opslaan, terugvinden en plaatsen op virtuele (wegen)kaarten. Op deze manier gaat onderzoeksdata niet langer verloren, maar kan het altijd bewaard en gedeeld worden. CGI zal aan de creatie van het datalab bijdragen met behulp van Open Data en Open Simulatie software, zodat iedere onderzoeker/programmeur in het vakgebied kan meedenken en meebouwen aan de simulatiemodellen.

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!