Redactie - 27 juni 2014

RSA ontdekt Pandemmiya trojan


RSA, de security-divisie van EMC, brengt maandelijks een Fraud Report uit met bevindingen uit cyberspace van de maand daarvoor. De meest opmerkelijke bevindingen van de afgelopen maand:

RSA heeft een nieuwe Trojan geanalyseerd die in de cyber-onderwereld bekend staat als 'Pandemiya''. Dit is een zeer geavanceerde, nieuwe trojan die helemaal from scratch is geschreven. Dat komt niet vaak voor. De trojan heeft een gemoduleerde opbouw, met verschillende functies, wat deze trojan in de (nabije) toekomst gevaarlijk kan maken. Op dit moment lijken het feit dat de software nog redelijk anoniem en nieuw is, in combinatie met de relatief hoge instapkosten (vanaf 1.500 dollar voor de basisfuncties) er voor te hebben gezorgd dat de software online nog niet wijdverbreid is. Maar dat kan snel veranderen...

RSA ontdekte 38.992 phishing-aanvallen in mei 2014. Dat is een afname van 26 procent vergeleken met april 2014.

Op basis van het aantal phishing-aanvallen wordt geschat dat bedrijven wereldwijd in mei 2014 zeker 332 miljoen dollar hebben verloren.

Nederland is na de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk wederom het derde doelwit van phishing-aanvallen wereldwijd.

Nederland is verdwenen uit de wereldwijde top-4 als het gaat om het hosten van phishing-sites.

Lees meer over RSA Fraud Rapport hier.


 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!