Redactie - 21 juli 2014

'Generatie Y' omarmt BYOD veel meer dan 'baby boomers'


'Generatie Y' blijkt Bring Your Own Device (BYOD) en Bring Your Own Application (BYOA) aanzienlijk meer te omarmen dan 'baby boomers'. 70% van Generatie Y werkt met BYOD en BYOA, terwijl dit percentage onder baby boomers op 31% ligt.

Dit blijkt uit onderzoek van TrackVia, een leverancier van een applicatieplatform voor het ontwikkelen van eigen bedrijfsapplicaties. Generatie Y wordt doorgaans gedefinieerd als de generatie die pakweg tussen begin jaren '80 en begin jaren '00 is geboren. Met de term baby boomers refereert TrackVia naar mensen die zijn geboren tussen 1942 en 1965.

Technologie toepassen
Generatie Y gebruiken in grote mate technologie om hun persoonlijke leven te verbeteren. Deze filosofie past de groep ook toe op zijn werk door tools te gebruiken als de opslagdiensten Box en Google Drive of notitietool Evernote. Van de baby boomers geeft 69% juist aan nooit apps te gebruiken die niet door het bedrijf zijn verstrekt.

De houding van Generatie Y blijkt voor IT-afdelingen tot uitdagingen te leiden. 69% van de ondervraagde professionals die onder Generatie Y geschaard kan worden stelt nooit met de IT-afdeling samen te werken bij het selecteren van nieuwe zakelijke applicaties. 60% stelt zich geen zorgen te maken over de veiligheid van zijn werkgever op het moment dat zij een app gebruiken die niet door de IT-afdeling is goedgekeurd. IT-afdelingen lijken dus moeite te hebben werknemers te overtuigen van het belang van security.

WH
 
 

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!