Redactie - 28 juli 2014

SBIC security-specialisten adviseren bedrijven: “denk vooruit!”


Bedrijven hebben steeds vaker te maken met cyberdreiging, bedrijfsspionage en -sabotage. Security-teams zijn zich hiervan bewust en richten zich op het beperken van de impact door er bijvoorbeeld voor te zorgen dat de aanvallers het beoogde doel niet bereiken. Maar hoe kan een security-team nog succesvol zijn in een tijdperk waarin cyberaanvallen aan de orde van de dag zijn? Is het mogelijk om daar een plan voor te ontwikkelen of blijven we achter de feiten aanlopen? Welke tools en technologie zijn beschikbaar die nodig zijn om succes te boeken? En hoe kan de beveiliging verbeteren en daadwerkelijk waarde leveren voor het bedrijf?

RSA, de security-divisie van EMC, heeft een rapport gepubliceerd dat inzicht geeft in de grote verschuiving in de wereld van informatiebeveiliging. De Security for Business Innovation Council (SBIC) pleit enerzijds voor drie belangrijke focusgebieden waarop bedrijven moeten focussen. Daarnaast bevat het rapport een reeks aanbevelingen voor sterkere bescherming tegen dreiging wat tevens ten goede komt aan de productiviteit van de organisatie. Het volledige rapport ‘Transformation Information Security: Focusing on Strategic Technologies’ is hier te lezen.

Security-specialisten

De SBIC bestaat uit een groep security-specialisten van de duizend grootste bedrijven ter wereld. Deze bespreken belangrijke security-vraagstukken en onderzoeken hoe het gebruik van informatiebeveiliging ingezet kan worden om bedreigingen aan te pakken en innovatie te stimuleren. Om de beveiliging te versterken, benoemt het SBIC drie strategische gebieden waarin bedrijven moeten investeren: weerstand tegen cyberdreigingen, optimalisatie gebruikerservaring en cloud-security. Het SBIC concludeert dat nieuwe technologieën niet snel genoeg worden ontwikkeld en geïmplementeerd. Security-teams zijn nog te veel gericht op het beperken van de impact in plaats van te focussen op nieuwe technologie om makkelijker aanvallen te detecteren en te reageren.

Gebaseerd op dit advies geeft het council drie concrete aanbevelingen om bedrijven te helpen nieuwe technologieën succesvol toe te passen en de investeringen in security te maximaliseren:

1. Kijk ten minste drie jaar vooruit

Door het gebruik van SWOT-analyses, afgestemd met IT en de business, en accountants erbij te betrekken, creëert u een Big Data-strategie voor de hele organisatie. Hierdoor kunnen organisaties plannen maken en bepalen welke security-maatregelen genomen moeten worden om bescherming te bieden tegen een dynamisch cyberlandschap.

2. Het bereiken van een groter geheel door integratie

De investering in security-technologie betaalt zich vaak pas echt uit bij het aansluiten en consolideren van informatie uit verschillende toepassingen. Technologieën die nu beschikbaar zijn, maken het makkelijker om systemen te integreren zoals data analyse, security intelligence en GRC-platformen.

3. Meer waarde realiseren door vastgelegde ontwikkelingen

Security-teams die bekend zijn met de valkuilen van veranderingen in technologie, financiële tekortkomingen en het falen van nieuwe producten, adviseren duidelijk afgesproken benaderingen bij de implementatie van nieuwe technologie om proactief de risico’s te kunnen beheren.

Het volledige rapport is hier te vinden. Bekijk hier de vorige rapporten die zijn verschenen van de SBIC. Bekijk hier de video.

WK

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!