Redactie - 29 juli 2014

'Software Defined Storage is cruciaal voor winstgroei'


40 procent van de organisaties vindt de toenemende rol van automatisering in de infrastructuur, zoals software defined storage, cruciaal voor winstgroei. Dit blijkt uit onderzoek van Telindus en EMC onder 115 Nederlandse IT-beslissers. Op de stelling dat dit cruciaal is voor winstgroei, geeft 28 procent aan het hiermee eens te zijn, 12 procent is het er helemaal mee eens, 18 procent oneens en 10 procent helemaal oneens. 32 procent van de respondenten geeft aan er geen mening over te hebben.

Coen Bos (foto), country manager EMC Nederland: “Ik sluit me aan bij de conclusie van het onderzoek. De dagen dat IT nodig was om een infrastructuur voor de business te onderhouden, zijn voorbij. IT is niet langer alleen bedoeld om processen te automatiseren. Het bestuur van menig organisatie moet IT de leiding geven om de organisatie digitaal te transformeren, nieuwe kansen te creëren en dus uiteindelijk omzet te realiseren. Door automatisering van het datacenter kunnen nieuwe toepassingen sneller worden geleverd en kan IT beter voldoen aan de steeds sneller veranderende behoeften.”

Donny Snellenberg, Director Sales & Marketing bij Telindus: “Het is een feit dat automatisering steeds meer invloed heeft op de bedrijfsvoering. Of dit ook positieve gevolgen heeft voor de winstgroei is sterk afhankelijk van het businessmodel van een organisatie. Wanneer we specifiek kijken naar de software defined technologie zien we mogelijkheden voor de IT-afdeling om steeds sneller in te spelen op de wensen en eisen van de business. Langdurige implementaties kunnen door software defined automatisering in veel gevallen drastisch verkort worden. Voor bedrijven die snel moeten kunnen schakelen, bijvoorbeeld voor de lancering van een nieuwe dienstverlening of de uitrol van een grootschalig doelgroeponderzoek, zet deze tijdwinst zich zeker om in winstgroei. Deze behoefte geldt echter niet voor ieder bedrijf. IT blijft maatwerk en dat vraagt om specialisten die iedere situatie individueel bekijken.”

Onderzoek
Om in kaart te brengen wat de meningen en uitdagingen zijn waar het om de technologische onderbouwing van de connected enterprise gaat, zijn 115 IT-beslissers ondervraagd over hun (IT-)organisatie en issues als bring your own device, connectivity, het datacenter, managed services, security en infrastructuur.De 'connected enterprise', een organisatie die altijd verbonden is met klanten, partners en (externe) medewerkers, is sterk in opkomst. CIO's en IT-managers zijn ervan doordrongen dat oplossingen en uitdagingen als videoconferencing, unified communications, ‘bring your own’ en het remote kunnen draaien van applicaties vragen om een geïntegreerde connectiviteitsstrategie, waar ook de cloud, het datacenter en de netwerkinfrastructuur deel van uitmaken.

WK
 

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!