Vancis en VX Company leveren Microsoft en Citrix oplossingen aan Lentiz onderwijsgroep

Vancis en VX Company leveren Microsoft en Citrix oplossingen aan Lentiz onderwijsgroep

Vancis en VX Company leveren Microsoft en Citrix oplossingen aan Lentiz onderwijsgroep

15-08-2012

Vancis en VX Company leveren Microsoft en Citrix oplossingen aan Lentiz onderwijsgroep

Vancis heeft, samen met haar onderaannemer VX Company, de Europese aanbesteding ICT-diensten voor de Lentiz onderwijsgroep gewonnen. De partijen pakken gezamenlijk het ICT-beheer van de Lentiz onderwijsgroep op .Vancis Advanced ICT Services is in 2008 opgericht als dochteronderneming van SARA Reken- en Netwerkdiensten. Vancis levert ICT-diensten en -producten aan bedrijven, universiteiten en onderwijs- en zorginstellingen.

Binnenkort wordt gestart met het ontwerp, de levering en inrichting van een nieuwe ICT omgeving, de oude omgeving zal worden gemigreerd. Hierna zal Vancis het technisch en operationeel beheer van de nieuwe ICT omgeving verzorgen incl. het beheer van 2.700 vaste- en mobiele werkplekken en ruim 200 applicaties. Lentiz onderwijsgroep blijft verantwoordelijk voor het functioneel beheer van de werkplekken en applicaties.

De Lentiz onderwijsgroep is straks in staat om ICT diensten als cloud dienst af te nemen. Zowel leerlingen als medewerkers kunnen vanaf iedere vaste werkplek, laptop, tablet of smartphone inloggen op de MijnLentiz portaal, welke gebaseerd is op Microsoft UAG en SharePoint, om educatieve en administratieve applicaties te benaderen.

Vancis bouwt de volledig nieuwe en gecentraliseerde ICT omgeving vanuit een van haar datacenters en levert hiermee een cloud infrastructuur die past binnen de doelstellingen om een sector cloud op te zetten voor het voortgezet- en middelaarberoepsonderwijs in Nederland. Vancis heeft al een omgeving opgezet voor het hoger onderwijs. Eric Heemskerk, Commercieel Directeur bij Vancis: “Organisaties binnen eenzelfde sector delen binnen onze sector cloud een bestaande infrastructuur. Dit leidt tot kostenbesparing en een betere samenwerking. Deze inzet van de cloud is bijzonder goed toepasbaar binnen het onderwijs”.

Over de aanbesteding

De nieuwe omgeving wordt op een Microsoft gebaseerde architectuur aangeboden vanuit een centrale omgeving door middel van de server based computing oplossing van Citrix Xenapp. Vancis levert 2e en 3e lijn support, het technisch beheer van 2.700 vaste en mobiele werkplekken en ruim 200 applicaties (waaronder Microsoft Office en Microsoft Exchange evenals de nieuw te implementeren Microsoft Unified Communication software Lync). Tevens levert Vancis Storage en Back-up diensten. De contractsduur voor de dienstverlening betreft 4 jaar.

Door: Witold Kepinski 

Terug naar nieuws overzicht