Redactie - 18 augustus 2012

Detron's Zoranet levert WiFi in stadion PEC Zwolle


Als eerste betaald voetbalclub in Nederland, biedt PEC Zwolle gratis WiFi aan in het gehele stadion. Het draadloze netwerk is verzorgd door internetprovider Zoranet, onderdeel van Detron, en geeft bezoekers de mogelijkheid om gebruik te maken van internet ten behoeve van social media zoals Twitter, Facebook en Pinterest.

"We proberen zoveel mogelijk service in het stadion te bieden", aldus Edward van Wonderen, algemeen directeur van PEC Zwolle. "En daar hoort tegenwoordig draadloos internettoegang gewoon bij. Juist in het stadion en tijdens de wedstrijd wil je via Twitter, Facebook of WhatsApp je ervaringen delen. Niets is zo frustrerend als dat het niet kan. Daarom hebben wij een WiFi netwerk gerealiseerd dat op tribunes, supportershome, business ruimtes en persruimte de bezoeker dezelfde mobiele ervaring biedt als buiten het stadion via 3G."

Op korte termijn komt PEC Zwolle met een App die bezoekers nuttige informatie geeft over wedstrijd, elftal en tegenstander. De daarmee gemoeide nieuwe advertentiemogelijkheden zijn een nieuwe bron van inkomsten voor deze eredivisieploeg.

Door: Witold Kepinski 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!