ETTU levert Inspectie Jeugdzorg nieuwe Microsoft SharePoint DMS
12-09-2012
Deel dit artikel:

ETTU levert Inspectie Jeugdzorg nieuwe Microsoft SharePoint DMS


De Inspectie Jeugdzorg gaat een nieuw Documentmanagement Systeem gebruiken en kiest hiervoor het eConnect Documentmanagement- en Recordmanagement (DMS & RMA) Portaal van ETTU, gebaseerd op Microsoft SharePoint.

Met het eConnect DMS & RMA Portaal wil de Inspectie Jeugdzorg onderzoeken, projecten en dossiers digitaal verwerken en beschikbaar stellen, om zo de ondersteuning van haar medewerkers in het dagelijks werk te vergemakkelijken en te verbeteren. ”De informatie zoals rapportages en brieven zijn versnipperd opgeslagen. Hierdoor is er een gebrek aan structuur en harmonisatie in de informatiehuishouding,” zegt Peter van Luit, Interim programmamanagement van Inspectie Jeugdzorg. “De Inspectie Jeugdzorg is dan ook al enige tijd aan het kijken hoe ICT kan bijdragen aan een betere ondersteuning van medewerkers in hun werk en het slimmer toegankelijk maken van beschikbare gegevens en documenten voor het toezicht. Vandaar dat wij ook op zoek zijn gegaan naar een DMS-oplossing. Uiteindelijk zijn we terecht gekomen bij het eConnect DMS & RMA Portaal van ETTU vanwege de grote hoeveelheid standaard functionaliteit in Microsoft SharePoint, wat kostbaar maatwerk overbodig maakt.”

Piet Vink (foto), directeur van ETTU, voegt hier aan toe: “De eConnect-productlijn van ETTU bestaat uit gebruiksvriendelijke portalen, oplossingen en webonderdelen op het SharePoint-platform. De keuze van de Inspectie Jeugdzorg voor het eConnect DMS & RMA Portaal geeft aan dat er behoefte is naar gebruiksvriendelijke SharePoint-oplossingen in de markt. Met het eConnect DMS & RMA Portaal beschikt de inspectie dan ook over een kant-en-klaar SharePoint portaal dat bovendien NEN 2082 gecertificeerd is. ”In eerste instantie zal het portaal ingezet worden voor dossiervorming rondom de toezichtprocessen. Uiteindelijk kunnen de jeugdzorginstellingen ook zelf online en digitaal meldingen indienen. Begin 2013 zullen de eerste medewerkers van de Inspectie Jeugdzorg gebruik gaan maken van het portaal.

Door: Witold Kepinski 

Terug naar nieuws overzicht