Redactie - 14 september 2012

Dimension Data en HP Technology Services leveren nieuw netwerk aan Isala klinieken


HP kondigt aan dat de Isala klinieken kiezen voor HP Networking om de communicatie op alle locaties te versterken. Een core-to-edge bedraad en draadloos netwerk zal de kwaliteit van de patiëntenzorg verbeteren. Dit gebeurt door veilige toegang te leveren tot informatie binnen de ziekenhuizen, klinieken en laboratoria van de Isala klinieken.

De Isala klinieken bieden klinische zorg in de regio tussen Groningen, Utrecht en Nijmegen. Elk jaar krijgen de vijfduizend medewerkers van dit ziekenhuis te maken met meer dan een half miljoen bezoeken aan de polikliniek en ongeveer vijftigduizend klinische opnames en dagbehandelingen. Daarnaast verrichten de laboratoria van de Isala klinieken vernieuwende onderzoeken binnen de pathologie, medische microbiologie en infectieziekten.

HP Technology Services en HP Partner Dimension Data zullen een bedrade 18,000-poorten en een draadloos HP Network Infrastructure plaatsen om al het personeel mobiele toegang te bieden tot gegevens op de websites van de Isala klinieken. Dual redundant HP 12508 multi-service routing schakelaars bieden maximale capaciteit en zorgen ervoor dat uitval van de server geen problemen veroorzaakt. Ook bieden deze routing schakelaars 100GB capaciteit om toekomstige groei te kunnen beheren. 10GB HP 5820 netwerk schakelaars op de zogenaamde ‘distribution’ laag van het netwerk bieden de juiste bandbreedte voor veilige en snelle communicatie. Daarnaast garanderen de HP 8212 schakelaars met zogeheten ‘high-availability features’ het systeem continuïteit en een hogere netwerkproductiviteit. De open standards-based HP 3800 schakelaars gaan eenvoudig samen met de rest van de infrastructuur. Tot slot leveren de twee HP MSR50-40 routers geconvergeerde routing-, schakelaar-, draadloze, veiligheid- en spraakdiensten.

Mobiele apparaten hebben toegang tot het netwerk dankzij de HP MSM760 Access Controllers met HP MSM460 en MSM466 dual-radio 802.11n draadloze toegangspunten verspreid over alle faciliteiten van de Isala klinieken.

De HP Intelligent Management Center (IMC) software beheert het gehele netwerk. Deze software is een administratief hulmiddel van Single Pane of Glass dat zowel de platformen van HP als de platformen van derden beheert. HP IMC zal het management van netwerkmiddelen, -diensten en –gebruikers samenvoegen om de werkdruk en operationele kosten van het IT-team van de Isala klinieken te verlagen.

Een HP TippingPoint Intrusion Prevention System zal het netwerk en de applicaties beveiligen tegen inkomende bedreigingen. VPN Firewall modules in de eerdergenoemde HP12508 schakelaars bieden ingebouwde bescherming tegen niet-functionerende services en aanvallen van hackers. Zogeheten ‘All-over network redundancy’ zorgt voor stabiliteit voor de IT-infrastructuur en applicaties, aldus HP. Dit is belangrijk gezien het feit dat het systeem te allen tijde moet blijven werken.“Organisaties in de gezondheidszorg, zoals de Isala klinieken, vereisen een netwerk dat snel, betrouwbaar en eenvoudig te beheren is.”, aldus Attila van Dam (foto), Country Manager, HP Networking. “Dit is een grootschalig en ‘state-of-the-art’ netwerk dat oude en nieuwe gebouwen met elkaar verbindt om patiënten van de Isala klinieken de best mogelijke zorg te bieden.”

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!