Nationaal Archief en Inspectie van het Onderwijs besteden applicatiebeheer en -ontwikkeling uit aan Ordina
24-09-2012
Deel dit artikel:

Nationaal Archief en Inspectie van het Onderwijs besteden applicatiebeheer en -ontwikkeling uit aan Ordina


Het Nationaal Archief en de Inspectie van het Onderwijs besteden het beheren en ontwikkelen van applicaties uit aan Ordina. De overeenkomst heeft een looptijd van maximaal vijf jaar. Gedurende deze periode draagt Ordina er zorg voor dat bestaande applicaties optimaal worden ingezet en ontwikkeld ter ondersteuning van het algehele bedrijfsproces van deze twee overheidsdiensten. Daarnaast is Ordina verantwoordelijk voor ad hoc ondersteuning en het uitbrengen van advies met betrekking tot alle onderdelen van de informatiehuishouding van beide instanties.

Remco Verdegem, coördinator van het cluster Inhoud van de sector Informatie, Infrastructuur en Innovatie (I3) en applicatie portfolio manager bij het Nationaal Archief: "We zijn blij dat we na een zeer arbeidsintensief traject van meer dan een half jaar een partij hebben geselecteerd die bij alle beoordelaars als beste uit de bus kwam. Het is nu aan Ordina om deze verwachtingen waar te maken."

Willeke Ducaat, teamleider ICT-Regie van het Inspectie van het Onderwijs. "Na een tijdsintensieve selectieperiode zijn we blij een nieuwe leverancier te hebben voor applicatiebeheer en -ontwikkeling. De eerste weken van samenwerking zijn positief verlopen en we hebben er vertrouwen in dat Ordina een betrouwbare, innovatieve partner is."

"We vinden het een eer dat het Nationaal Archief en de Inspectie van het Onderwijs Ordina als partner hebben gekozen om bestaande applicaties te beheren, onderhouden en vernieuwen", aldus Barend de Zoete, Directeur van de divisie Professional Services & Projects van Ordina. "Bovendien is de overheidssector een belangrijk segment voor ons en willen we onze activiteiten op het gebied van met name beheer graag uitbreiden. We beschouwen deze opdracht dan ook als een bevestiging van de kennis en kunde die wij in huis hebben."

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Beheer