Redactie - 25 september 2012

BCC neemt Cloud Auction met Microsoft technologie in gebruik van Macaw


BCC, een van de grotere elektro-retailers van Nederland, heeft een cloud-oplossing voor online veilingen in gebruik genomen. Deze Cloud Auction is gebouwd door Microsoft reseller Macaw, in samenwerking met BCC. De oplossing wordt in eerste instantie ingezet voor het veilen van verouderde producten en producten met lichte schade.

Marco van Putten, Director Business Development & ICT van BCC: “Het idee voor de veiling is afkomstig van Macaw en het sloeg meteen aan. We zijn samen aan de slag gegaan om de veiling daadwerkelijk te bouwen. De veiling is voor ons een mooie manier om moeilijk te verkopen producten en oude modellen van de hand te doen. Die producten functioneren nog prima en ook uit duurzaamheidsoverwegingen willen we ze graag verkopen, in plaats van af te danken. Tot nu toe hadden we twee tot drie keer per jaar een schadeverkoop, maar dat wilden we veel vaker doen. Dat kan nu en we kunnen nu ook zelf het beste moment kiezen. En omdat de veilingsite in de cloud draait, kunnen we direct over genoeg resources beschikken, ook als er vele duizenden belangstellenden op de veilingsite komen.”

Macaw zegt een kant-en-klare Cloud Auction voor organisaties aan te bieden die periodiek voorraden snel willen veilen of productacties willen houde. De veiling is schaalbaar tot grote aantallen gebruikers en draait volledig in de cloud op Microsoft-technologie, aldus Macaw.

Macaw werkt momenteel aan het aansluiten van de veiling op zoveel mogelijk kanalen, om meer mensen te kunnen bereiken. Voor de Cloud Auction is ‘responsive design’ toegepast, zodat vanaf pc’s, tablets en smartphones aan de veiling kan worden deelgenomen. De site stelt zich automatisch in op de schermgrootte van het device. Er is al een Facebook App waarbij de veiling geïntegreerd is in een Facebook omgeving. Native apps voor iOS (iPad en iPhone), Android en Windows 8 worden voor eind dit jaar verwacht, aldus Macaw.

Door: Witold Kepinski



 

 

 .

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!