Redactie - 02 oktober 2012

QI ICT realiseert Aerohive Wi-Fi netwerk bij Noordwijk en Katwijk


De gemeenten Noordwijk en Katwijk hebben een nieuwe Wi-Fi-voorziening. De draadloze internettoegang is geïmplementeerd door Qi ict uit Delft Zo is nu in beide gemeentehuizen draadloos internet beschikbaar voor bezoekers. Intern is er een afgeschermde Wi-Fi-verbinding. Deze is voor bezoekers niet zichtbaar en extra beveiligd.

Wie bijvoorbeeld de raadsvergadering bijwoont, krijgt autorisatie om via de Hotspots van Noordwijk en Katwijk alle vergaderstukken digitaal te raadplegen en mee te lezen. Het tijdsintensieve proces van het reproduceren en verspreiden van papieren vergaderstukken is nu verleden tijd. De gemeenten besparen hierdoor op vergaderkosten en zetten een stap naar een groenere bedrijfsvoering. De voor het draadloze netwerk gekozen apparatuur en het besturingssysteem komen van Aerohive Networks.

Platinum partnership voor Qi ict
Het in Delft en Nijkerk gevestigde Qi ict was al Gold partner van Aerohive Networks, maar is onlangs gepromoveerd tot Platinum partner. Aerohive Networks biedt een Wi-Fi-infrastructuur die naast de diverse ’access points’ geen aparte controller op locatie vereist. De functionaliteit van het draadloze netwerk wordt beheerd vanuit een centrale management applicatie.

Door: Witold Kepinski


Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!