Redactie - 10 oktober 2012

BT en ProRail sluiten contract voor datacenterdiensten

BT heeft een contract te hebben gesloten met railinfrastructuurbeheerder ProRail. Het contract behelst het onderbrengen van bedrijfskritische verkeersmanagement- en planning-informatiesystemen in het datacenter van BT in Nieuwegein. Dit ondersteunt ProRail’s strategie die erop gericht is de robuustheid van zijn activa, processen en onderliggende IT-systemen verder te verbeteren. ProRail’s infrastructuur verwerkt gemiddeld meer dan 1 miljoen passagiers en 115.000 ton goederen per dag.

Henk Bothof, Directeur ICT bij ProRail: “Door de ondertekening van dit telehousing-contract met BT kunnen wij onze visie verder realiseren. Van alle inzendingen op onze open Europese aanbesteding bood BT ons de best passende datacenter-faciliteiten, voorwaarden en service." Edwin Hageman (foto), CEO BT Benelux vervolgt: “Organisaties willen hun IT-systemen steeds meer op één centraal punt laten plaatsen en beheren. Om aan deze groeiende vraag te kunnen voldoen, hebben wij onlangs ons groene datacenter in Nieuwegein uitgebreid."

BT biedt een portfolio aan telehousing-, managed hosting- en clouddiensten aan vanuit zijn datacenters in de Benelux en over de hele wereld. Deze omvatten bijvoorbeeld vooraf geconfigureerde en onderhouden servercapaciteit, opslagcapaciteit en cloud-gebaseerde applicaties (“Software as a Service”, SaaS), zoals unified communications, mobile device management, e-mail- en collaboration-diensten. BT Telehousing biedt capaciteit voor klanten in de publieke sector en grootzakelijke markt, alsook voor andere netwerkaanbieders, en is onderdeel van het BT Compute-portfolio; een reeks diensten voor data housing, hosting en storage. BT beheert 45 datacenters, waarvan twee in Nederland.

ProRail is al lange tijd klant van BT. BT levert de railinfrastructuurbeheerder netwerkgebaseerde IT-diensten en consultants van BT Advise voorzien ProRail van gespecialiseerd advies en werken aan specifieke projecten. BT verzorgt voor ProRail ook een geïntegreerde IP-telefonie-oplossing voor vaste en mobiele telefoons, onderdeel van het BT One unified communications portfolio.

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!