PQR levert NetApp, Cisco en VMware FlexPod oplossing aan ziekenhuis MC Groep
15-10-2012
Deel dit artikel:

PQR levert NetApp, Cisco en VMware FlexPod oplossing aan ziekenhuis MC Groep


MC Groep heeft er voor gekozen om de samenwerking met PQR aan te gaan om de algehele continuïteit van de infrastructuur te verbeteren en daarmee de zorg te garanderen voor de gemeenten die onder haar hoede vallen. De MC Groep bestaat uit MC Zuiderzee, MC Emmeloord en MC Dronten en levert zorg aan de inwoners van de gemeenten Noordoostpolder, Urk, Lelystad en Dronten.

Op basis van de visie van PQR en de ervaring met het ontwerpen en implementeren van hoog-beschikbare infrastructuren heeft PQR de MC Groep geadviseerd te kiezen voor een FlexPod-oplossing. FlexPod is ontstaan uit een samenwerkingsverband tussen A-merk leveranciers die samen een totaaloplossing hebben ontwikkeld waarmee de MC Groep een uniforme, flexibele en gevirtualiseerde omgeving krijgt om de beoogde consolidatieslag en beheersbaarheidsdoelstelling te realiseren.

De aangeboden ‘FlexPod for VMware’- infrastructuuroplossing van Cisco, NetApp en VMware is een naadloos op elkaar afgestemd geheel op basis van VMware vSphere, vCenter, Cisco Unified Computing Solutions en Nexus infrastructuur in combinatie met NetApp storage. De aangeboden oplossing is door de betrokken fabrikanten reeds vooraf getest en gevalideerd waardoor de optimale (samen-)werking gegarandeerd kan worden. Met de opdracht zal PQR als partner van de MC Groep de gehele oplossing implementeren waarbij tijdens het project kennis zal worden overgedragen aan de ICT-specialisten van de MC Groep zodat de oplossing zelfstandig in beheer kan worden genomen. PQR beschikt over de allerhoogste accreditaties bij zowel NetApp als VMware en heeft reeds eerdere Cisco UCS implementaties succesvol uitgevoerd.

Michael van der Velden, ICT Manager MC Groep: “De gekozen FlexPod-oplossing voorziet in meer flexibiliteit en beheersbaarheid. Hiermee zijn we in staat beter in te spelen op veranderingen van de markt en te innoveren waar nodig. Daarnaast kan door de gekozen techniek de continuïteit worden geborgd en kan uitwijk en backup op een simpele manier worden georganiseerd en kunnen we het ICT-landschap verder vereenvoudigen en standaardiseren.”

“Wij zijn vanzelfsprekend zeer verheugd met de gunning van deze opdracht door de MC Groep aan PQR. Samen met Cisco en NetApp hebben wij gewerkt aan een oplossing waarmee de algehele continuïteit van de ICT-infrastructuur van de MC Groep wordt verbeterd“, aldus Bas ter Heurne (foto), Sales Manager PQR.

 

Terug naar nieuws overzicht