Ciber implementeert nieuwe SAP omgeving bij Attero
25-10-2012
Deel dit artikel:

Ciber implementeert nieuwe SAP omgeving bij Attero


IT-dienstverlener Ciber heeft SAP-implementatie afgerond bij afvalverwerker Attero. De verschillende modules van SAP ondersteunen alle bedrijfsprocessen van Attero, met uitzondering van HRM. Het 1SAP4All project werd 17 oktober jl. door SAP met een Zilveren Quality Award bekroond in de categorie ‘grote projecten’.

Attero was tot 2009 onderdeel van Essent, onder de naam Essent Milieu. Na de afsplitsing stelde de ICT-afdeling van Attero zichzelf als doel om alle bedrijfssystemen te vernieuwen en te integreren. Het bedrijf was decentraal georganiseerd, waardoor er veel verschillende en verouderde oplossingen in gebruik waren. Om de diverse bedrijfsprocessen beter te ondersteunen, was het noodzakelijk om de ICT-infrastructuur te moderniseren.

De organisatie gebruikt SAP nu voor het gehele verkoopproces (van het uitbrengen van een offerte tot en met de facturatie en incasso), de planning en onderhoud van installaties, inkoop, financiële verantwoording en het bijhouden van afvalstromen. Eén van de geïmplementeerde modules is SAP Waste and Recyling (IS-Waste), een oplossing die specifiek is ontworpen voor afvalverwerkers en waarmee Attero de logistieke processen ondersteunt.

Om een breed draagvlak te krijgen binnen de organisatie, is een projectteam van zeventig Attero-medewerkers betrokken bij de implementatie. Ciber heeft in het project samengewerkt met Prologa, een dienstverlener die veel kennis heeft van SAP Waste and Recycling.

 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Software
Software