Redactie - 13 november 2012

Single Sign On voor 35 applicaties bij alle Volvo-dealers


Volvo Cars Nederland heeft E-SSOM geïmplementeerd bij alle 110 vestigingen. De dealers zochten een oplossing voor de vele logins die medewerkers moeten doen om hun (web-)applicaties te openen.

Gemiddeld gebruiken medewerkers vrijwel dagelijks twintig verschillende applicaties waarvoor steeds een andere gebruikersnaam en wachtwoord geldt. In totaal worden 35 generieke applicaties (bijvoorbeeld software voor voorraadbeheer, verkoop en werkplaatsmanagement) met behulp van E-SSOM geschikt gemaakt voor eenmalige login.

De implementatie wordt uitgevoerd in samenwerking met Beesd A2, de standaard softwareleverancier en IT-dienstverlener van Volvo Cars Nederland B.V. Autodealers maken in toenemende mate gebruik maken van webapplicaties. Zij moeten bijvoorbeeld auto’s aan- en afmelden bij het RDW, vragen online offertes aan bij leasemaatschappijen of moeten een schade online melden. Voor al deze webapplicaties is een andere username en wachtwoord vereist. Medewerkers proberen dit probleem te ondervangen door documenten met links naar alle applicaties en het benodigde wachtwoord en username rondom de werkplek te bewaren of wachtwoorden op post-its op te schrijven. 

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!