Redactie - 29 november 2012

PQR levert HDS archiveringsoplossing voor Ziekenhuis Gelderse Vallei


Het Ziekenhuis Gelderse Vallei (ZGV) heeft een nieuwe archiveringsoplossing in gebruik genomen. PQR heeft een Hitachi Data System (HDS) oplossing geïmplementeerd met een hoge beschikbaarheid. Bijkomstig voordeel is dat het ziekenhuis de oplossing voor meer dan alleen opslag van PACS-data (Picture Archivingand Communication System) kan gebruiken.

Archiefbeelden
Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede is een groot algemeen ziekenhuis met ruim 600 bedden, alle medische specialismen en moderne voorzieningen. De hoeveelheid digitale gegevens die veilig moet worden opgeslagen groeit constant. Het ZGV werkte met een archiveringsoplossing die merkbaar ouder werd. Het oproepen van archiefbeelden was mogelijk, maar het onderhoud werd steeds duurder en de beschikbare dataruimte raakte op. Daarnaast waren bepaalde servers aan vervanging toe. ZGV ging op zoek naar een ziekenhuisbreed inzetbaar en in hoge mate schaalbaar systeem voor meer dan alleen PACS-dataopslag.

Combinatie met HDS

PQR heeft een HDS-oplossing aangeboden die is opgebouwd uit twee componenten: een Network Attached Storage (NAS) met UltraCluster bundel en modulaire storage: de HNAS3080 en de AMS2300. Bas ter Heurne (foto), Sales Manager bij PQR: “De nieuwe oplossing wordt op de eerste plaats ingezet voor het PACS van leverancier Agfa. Daarnaast is de oplossing gebaseerd op het ‘Write Once, Read Many’-concept. Hierdoor kunnen we garanderen dat medische beelden niet veranderen gedurende de tijd dat zij zijn opgeslagen.”

PACS en meer
 
PACS kan gekoppeld worden aan het Ziekenhuis Informatie Systeem (ZIS) of Elektronisch Patiënten Dossier (EPD) en geïntegreerd worden met het Radiologie Informatie Systeem (RIS), waardoor een complete radiologische workflow ontstaat die de juiste patiëntengegevens met de juiste beeldgegevens koppelt, aldus PQR.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!