Redactie - 19 december 2012

Unisys implementeert EMC storage voor gegevensbeheer bij Countus kantoren


Unisys Nederland heeft voor het hoofdkantoor van accountantsbureau Countus in Zwolle, een nieuwe opslag- en backup infrastructuur van EMC geleverd.

Eerder dit jaar besloot Countus zijn opslaginfrastructuur te upgraden en de tape back-up te vervangen met disk-to-disk backup competenties met als doel om de softwareomgeving, waarvan AccountView de kern vormt, te ondersteunen.Om dit te realiseren hebben Unisys en EMC, EMC’s VNX opslag- en Avamar back-upoplossingen geïmplementeerd. Met deze oplossingen wordt voorzien  in real time beschikbaarheid van gegevens voor de werknemers van Countus. 

EMC’s VNX opslagplatform biedt Countus geautomatiseerde ‘storage tiering’ (FAST). Daarnaast geeft het platform prioriteit aan de belangrijkste gegevens. Hierdoor kan Countus nu gegevens beheren tussen Flash, Serial Attached SCSI (SAS) en near-line SAS-drives en andere storage tiers, afhankelijk van welke het beste aansluiten bij de bedrijfsprocessen en doelstellingen van het bedrijf. Omdat de meeste gegevensopslag geautomatiseerd wordt, bespaart Countus kosten op het gebied van gegevensallocatie en opslag en behaalt het bedrijf reeds operationele prestatieverbeteringen., aldus Unisys. Deze verbeteringen worden behaald door een grotere beschikbaarheid van gegevens met drie keer snellere batch processing voor de AccountView-systemen dan binnen de oude omgeving, zo belsuit Unisys.

Door: Witold Kepinski


Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!