Rabo Vastgoedgroep doet user account beheer met Tools4ever
09-01-2013
Deel dit artikel:

Rabo Vastgoedgroep doet user account beheer met Tools4ever


Tools4ever, speler op het gebied van Identity en Access Management (IdM/IAM), heeft een overeenkomst gesloten met Rabo Vastgoedgroep voor de implementatie van User Management Resource Administrator (UMRA). Met de inzet van de Identity & Access Management software van Tools4ever wil de vastgoedonderneming haar Active Directory op orde brengen en het user account beheer efficiënter maken. Rabo Vastgoedgroep zet diverse modules van UMRA in, te weten UMRA HD (Helpdesk Delegatie), UMRA SRC (koppeling met personeelssysteem ADP Personnelview) en UMRA RBAC. Als gevolg van deze implementaties hoopt Rabo Vastgoedgroep de informatievoorziening in de gehele keten te kunnen verbeteren.

De webformulieren van UMRA vervangen de vele e-mails die de 60 key users versturen naar ICT-dienstverlener Atos wanneer zij een aanvraag met betrekking tot user accounts willen doen. Dat kan bijvoorbeeld zijn het aanvragen met een nieuw account voor een nieuwe medewerker, instellen van groepslidmaatschappen en extra rechten op bepaalde applicaties. Wanneer het geen Active Directory wijziging betreft, schiet UMRA automatisch een ticket in in het ticketsysteem van Atos.

Met UMRA SRC is een koppeling gemaakt met personeelssysteem ADP Personnelview. Door deze koppeling kan UMRA gegevens van medewerkers die in dienst komen automatisch inladen in de webformulieren, waarna de key users slechts nog enkele gegevens moet toevoegen. Daarnaast werkt UMRA dagelijks alle medewerkersgegevens die gewijzigd zijn in het personeelssysteem bij in de Active Directory.

Tot slot zet Rabo Vastgoedgroep UMRA Role Based Access Control (RBAC) in om ICT-resources aan medewerkers toe te kennen op basis van hun functie/rol binnen de organisatie.


Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security
Security