Loodswezen gebruikt Microsoft SharePoint voor SAP omgeving
21-01-2013
Deel dit artikel:

Loodswezen gebruikt Microsoft SharePoint voor SAP omgeving


Het Loodswezen gaat de interne samenwerking verbeteren en interne processen optimaliseren door Microsoft SharePoint in te zetten als Enterprise Document Management System voor SAP. Medewerkers kunnen dan kennis en documenten met elkaar delen.

Na een selectieprocedure koos het Loodswezen voor het ERP-Link platform van IT-dienstverlener Gimmal om beide omgevingen aan elkaar te knopen. De organisatie sluit voorlopig een driejarig contract met IT-diestverlener The Next View voor het gebruik van ERP-Link. Richard Donselaar is hoofd ICT bij het Loodswezen. "Wij zochten naar manieren om de samenwerking in onze organisatie te verbeteren. Een Enterprise Document Management System is dan heel praktisch. Enerzijds om documenten met elkaar te delen. Anderzijds om bijvoorbeeld snel een offerte te kunnen accorderen, zonder eerst op zoek te hoeven gaan naar het juiste document."

SharePoint als EDMS
Het Loodswezen koos voor SharePoint als EDMS. Integratie met de bestaande SAP omgeving van het Loodswezen was een belangrijke vereiste. The Next View stelde een oplossing voor waarbij het ERP-Link platform van Gimmal een brug slaat tussen SAP en SharePoint. Met behulp van ERP-Link verandert SharePoint in een Enterprise Document Management System voor SAP. Documenten die in SAP zitten, worden opgeslagen in SharePoint en zijn vervolgens te bekijken en te bewerken. De documenten behouden wel al hun SAP metadata. The Next View gebruikte een scrum-aanpak om snel de gewenste functionaliteit in te kunnen richten. 

Het Loodswezen zorgt ervoor dat jaarlijks bijna 100.000 schepen op een velige manier van en naar de Nederlandse havens en de havens aan de rivier de Schelde worden geloodst.

Door: Witold Kepinski

 

Terug naar nieuws overzicht