Redactie - 11 februari 2013

Renaissance IT kiest voor Dell PowerEdge en EqualLogic SAN


Renaissance IT, een webhoster uit Rijswijk met twee datacenters, heeft zijn storage-omgeving ondergebracht in een cloud met Dell oplossingen.

Renaissance IT, in 1998 opgericht door de broers Vincent en Geoffrey de Vlugt, hebben gekozen de Dell PowerEdge R610, R310 en R210 en de EqualLogic SAN. Met deze oplossingen van Dell is de storage capaciteit van Renaissance IT verdubbeld, terwijl de cloud-omgeving eenvoudig in één kast is ondergebracht. “We kunnen nu alles beheren vanuit één locatie en het gesleep met losse servers naar het datacenter is voorbij. Groot voordeel van een cloudoplossing is dat we nu veel flexibeler zijn en prijstechnisch beter kunnen concurreren”, zegt Geofferey.

“Met deze cloudoplossing kunnen klanten bovendien per maand bepalen hoeveel ruimte ze willen met een flexibele looptijd. Met dedicated hosting ben je twee jaar gebonden aan de server, dit hoeft dus niet meer het geval te zijn. Onze klanten kunnen nu kiezen tussen dedicated of shared hosting. Wanneer een klant tijdelijk meer capaciteit denkt nodig te hebben is het opschalen binnen vijf minuten geregeld. Een ander voordeel van de nieuwe omgeving is de veiligheid. Onze hele omgeving is redundant uitgevoerd met extra beveiliging. Zo hebben we double managed firewalls, automatisch uitgevoerde back-ups en de meest recente updates. Ook voor de dedicated hostingactiviteiten blijven we gebruik maken van Dell servers,” besluit Geofferey.

   

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!