Redactie - 27 februari 2013

Avanade migreert Vanderlande Industries naar Windows 7

IT-dienstverlener Avanade helpt Vanderlande Industries, aanbieder van geautomatiseerde material handlingsystemen met de vernieuwing van hun IT-infrastructuur. Hierbij worden 2650 werkplekken wereldwijd naar het Windows 7-besturingssysteem gemigreerd. Het bedrijf werkte voorheen met Windows XP

Vanaf oktober 2012 tot april 2013 bereiden beide partijen zestien kantoren, 100 servers, 215 applicaties, 2100 gebruikers en 2650 werkplekken voor op de migratie. De migratie zelf start in april 2013 en vanaf augustus kan iedereen ter wereld aan de slag met hun nieuwe werkplek gebaseerd op Windows 7.

Samen met Avanade, die een grote rol in het managen van het project op zich neemt en eindverantwoordelijk is voor de project-subgroepen ‘Core Infrastructure’, ‘Application Services’, ‘Workplace’ en ‘Citrix’, wordt gewerkt om alle 2650 werkplekken wereldwijd van Windows XP te migreren naar Windows 7 met SCCM 2012 en de servers te vernieuwen met Windows Server 2012. Hieronder valt onder andere een upgrade van Citrix, het vernieuwen van de beheertool en het testen van alle huidige applicaties op Windows 7. Naast deze activiteiten wordt ook een appstore ontwikkeld voor medewerkers van Vanderlande, waarmee zij zelf, zonder tussenkomst van de IT-afdeling, door Vanderlande Industries goedgekeurde applicaties kunnen downloaden.

Door: Witold Kepinski  


Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!