Redactie - 14 maart 2013

Gemeente Nijmegen kiest voor SharePoint-Controller van Split-Vision


De gemeente Nijmegen heeft voor projectmatig werken voor SharePoint gekozen en voor het beheer van die omgeving voor de SharePoint-Controller van het Eindhovense Split-Vision.

De combinatie van SharePoint als werkomgeving voor de gemeentelijke organisatie om met name het digitaal werken in projecten te ondersteunen, leidde voor de jarenlange gebruiker van de i-Controler ‘bijna automatisch’ naar de SharePoint-Controller voor het beheer. De positieve ervaringen bij andere gebruikers van de SharePoint Controller gaven vervolgens snel de doorslag.

Ton Kregting, van de afdeling Informatiemanagement & Automatisering:‘Nijmegen is al enige jaren bezig met het digitaliseren van haar werkprocessen. We zijn ook al langer een fervent gebruiker van de i-Controler van Split-Vision voor de inrichting en het beheer van de metadata in onze documentmanagement omgeving, CORSA DMS van BCT. Maar met name voor de ondersteuning van het digitaal en in projecten werken zochten we een andere, meer voor dat doel geschikte oplossing. Daar waar geen processysteem beschikbaar is moeten de mensen rechtstreeks in CORSA werken, maar ze konden maar moeilijk de oude manier van werken met projectschijven loslaten. En dat is dan niet ideaal. Naar aanleiding van de ervaringen bij een groot project met SharePoint kwamen we tot de conclusie dat dat wellicht beter was voor ons doel. De voordelen die Split-Vision daarvoor kon bieden met de SharePoint-Controler waren evident; bijvoorbeeld doordat daarmee de metadata uit CORSA heel makkelijk konden worden overgenomen in SharePoint. Daarnaast is de SharePoint-Controller een in beheer overzichtelijk en laagdrempelig instrument. Dat scheelt ons aanzienlijk in de beheerkosten.’


Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!