Redactie - 22 maart 2013

Asten, Horst aan de Maas, Kerkrade en Someren kiezen voor burgerzakenoplossing PinkRoccade Local Government


De gemeenten Asten, Horst aan de Maas, Kerkrade en Someren kiezen voor de burgerzakenoplossing van PinkRoccade Local Government.

De vier Zuid-Nederlandse gemeenten sluiten hiermee aan op het kwartiermakersproject mGBA (modernisering Gemeentelijke Basis Administratie). Doel van dit programma is om de kwaliteit van de gemeentelijke persoonsgegevens, en daarmee de dienstverlening aan burgers, bedrijven en overheidsorganisaties te verbeteren. Aan het programma doen 25 bij PinkRoccade Local Government aangesloten gemeenten mee.

De vier nieuwe gemeenten die samen met PinkRoccade Local Government in het kwartiermakersprogramma stappen, doen dat vooral omdat ze streven naar co-creatie en innovatie. De gemeenten leveren praktische kennis op het gebied van burgerzakenprocessen aan. PinkRoccade levert op zijn beurt de capaciteit en expertise om die kennis om te zetten in een moderne, efficiënte en gebruiksvriendelijke oplossing. Hierbij staat met name selfservice door de burger centraal. Dit houdt in dat iemand 24 uur per dag en zeven dagen per week burgerzaken kan regelen vanaf elke locatie.

  

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!