VX Company levert module ‘Diagnose & Advies’ in een meerjarig Open Source project
12-04-2013

VX Company levert module ‘Diagnose & Advies’ in een meerjarig Open Source project


IT-dienstverlener VX Company heeft recentelijk een nieuwe module ‘Diagnose & Advies’ opgeleverd in een meerjarig Open Source project voor Reclassering Nederland, Stichting Verslavingsreclassering (SVG) en het Leger des Heils.

In het project wordt gewerkt aan de omvangrijke Open Source applicatie IRIS, een modern Enterprise informatiesysteem waarin alle primaire processen van de samenwerkende Reclasseringsorganisaties worden ondersteund. Inmiddels is de nieuwe module succesvol in productie genomen wordt er gewerkt aan de verdere uitbreiding van de Open Source applicatie.

In november 2011 hebben de reclasseringsorganisaties de eerste versie van IRIS in productie genomen. Het moderne informatiesysteem helpt nu dagelijks 1.000 tot 1.500 gebruikers eenvoudig en efficiënt hun werk te kunnen doen. De applicatie omvat in grote lijnen de functionaliteit voor alle primaire processen van de Reclasseringsorganisaties, waaronder het vastleggen van het integraal cliëntbeeld, het verbeteren van het inschrijfproces, het samenstellen van overzichten en rapportages.

In 2012 werd de bouw van de Diagnose & Advies module en de ‘Werkstraf module’ in de IRIS applicatie aanbesteed en wederom gegund aan VX Company. De Diagnose & Advies module is recentelijk binnen afgesproken tijd en budget opgeleverd en succesvol in productie genomen. Binnen deze module kan de reclasseringswerker gebruikmaken van diverse instrumenten om de kans op recidive in te schatten en te bepalen welke interventies er mogelijk nodig zijn om deze risico’s te verkleinen.

In de rest van het jaar zal, naast het beheer en onderhoud aan de Open Source applicatie, verder worden gewerkt aan de laatste toevoeging van de IRIS applicatie: de Werkstraf module. De werkzaamheden zijn inmiddels gestart en zullen afhankelijk van de definitieve planning tot begin 2014 voortduren.

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht