ICT Automatisering wint opdracht Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard
07-05-2013
Deel dit artikel:

ICT Automatisering wint opdracht Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard


ICT Automatisering (ICT) maakt vbekend dat de vervolgfasen van de procesautomatisering van de afvalwaterketen van 4 afvalwaterzuiveringsinstallaties (awzi’s) en 16 rioolgemalen gegund zijn door het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard.

Arjen van Dam (foto), Business Development Manager ICT Automatisering: ”In 2012 is fase 1 opgeleverd. Dit omvatte de centrale regiekamer, 3 awzi’s en 2 rioolgemalen. Hierin stond efficiënter beheer en onderhoud centraal. Tezamen met het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard (HHSK) is een ontwerp voor een gestandaardiseerde procesautomatisering van de afvalwaterketen opgesteld. Deze manier van werken heeft geleid tot een succesvolle oplevering van fase 1, binnen de geplande tijd met de gewenste kwaliteit.”

Onderdelen van fase 1 bestonden onder andere uit documenteren, programmeren, monteren en testen van de procesautomatisering. Met het afronden van fase 1 zijn vervolgfasen aangebroken waarin nog eens voor 4 awzi’s en 16 rioolgemalen de gestandaardiseerde procesautomatisering wordt geïmplementeerd. Ook de vervolgfasen worden geïntegreerd in de nieuwe centrale regiekamer.

Water Purification is een totaalconcept van ICT dat de besturing van waterzuiveringen en waterproductie reguleert en de installatie beheert. De noodzakelijke software wordt door het systeem zelf gegenereerd op basis van een grote eenduidige databibliotheek over de installatie, aldus Van Dam.

Door: Witold Kepinski  

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Beheer