Redactie - 21 mei 2013

Ravensburger kiest IT-beveilingsoplossingen van Dell SonicWALL


Het Duitse Ravensburger AG, fabrikant van puzzels, spellen, creatief speelgoed en kinder- en jeugdboeken, heeft onlangs gekozen voor beveiligingsoplossingen van Dell SonicWALL om zijn IT-beveiligingsplatform succesvol te migreren en opnieuw in te richten. De oplossing wordt geleverd door IT-dienstverlener Data-Sec UG.

Dell SonicWALL maakt onderdeel uit van de Dell Software Group en staat bekend als leverancier van oplossingen voor netwerkbeveiliging en gegevensbescherming. De centrale internetverbinding van Ravensburger verwerkt dagelijks vele honderden gigabytes aan data. Deze data worden voortaan gescand door next generation- en UTM-firewalls van Dell SonicWALL. Dit waarborgt de beveiliging van deze data binnen alle onderdelen van het internationale bedrijfsnetwerk. Alle externe verbindingen van de internationale vestigingen van Ravensburger met het centrale datacenter worden bovendien gerouteerd, eveneens met oplossingen van IT-beveiligingsspecialist Dell SonicWALL.

Ravensburger liet zich bij de keuze van een nieuwe IT-beveiligingsoplossing ondersteunen door een externe IT-beveiligingsadviseur die de opdracht kreeg het IT-landschap van Ravensburger te analyseren. Uitgangspunt bij dit alles was de wens van het bedrijf om een toekomstbestendig en veilig platform te creëren voor alle kernapplicaties binnen het bedrijfsnetwerk (bijv. SAP, Exchange en EDI-interfaces) die verantwoordelijk zijn voor de ondersteuning van de communicatie met klanten en leveranciers. Daarbij diende tevens rekening gehouden te worden met de VPN-verbindingen naar de internationale vestigingen, aangezien alle belangrijke applicaties vanuit het centrale bedrijfsdatacenter in Ravensburg worden beheerd. “Nadat we in 2011 onze specificaties hadden opgesteld, zijn we op zoek gegaan naar de oplossing die het beste aansloot bij onze specifieke wensen,” aldus Marcus Dressler, CIO van Ravensburger.

Door: Witold Kepinski


Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!