Redactie - 22 mei 2013

Service2Media levert aan SNS REAAL mobiele app ontwikkel- en beheerplatform M2Active


Na de introductie van de “SNS Bankieren” app rollen de gloednieuwe apps “ASN Bankieren” en “RegioBank” als varianten uit SNS REAAL’s eigen ontwikkelafdeling. Service2Media’s platform M2Active wordt hierbij ingezet als ontwikkel- en beheerstraat voor deze apps.

In 2012 heeft Service2Media voor SNS REAAL de ”SNS Bankieren” mobiele app ontwikkeld. Daarna werd een mobiele app ontwikkel- en beheerstraat opgezet, gebaseerd op Service2Media’s App Lifecycle Platform - M2Active. Doel van deze ontwikkelstraat was het gefaseerd, onder eigen beheer, brengen van cross-platform app ontwikkeling bij SNS REAAL. Onder het motto ‘voordoen, samen doen, zelf doen’ trok Service2Media zich gefaseerd en gecontroleerd terug, daarbij een volledig door SNS REAAL zelf bemande ontwikkelstraat achterlatend. Vandaag, een klein jaar na de introductie van de eerste “SNS Bankieren” app is dit plan gerealiseerd. De straat is bemand door getraind en gecertificeerd personeel van SNS REAAL met slechts een coachende rol voor Service2Media.

“We zien de trend dat steeds meer grote bedrijven kiezen voor een platform om zelf apps te ontwikkelen.”, zegt Geert Kolthof (foto), CEO van Service2Media. “Ons enterprise grade platform, M2Active, is ontworpen om naadloos aan te sluiten op de bestaande, vaak complexe IT processen binnen deze bedrijven. Hierdoor ontstaat een efficiënte en toekomstvaste werkwijze voor het maken van apps, waarbij de hoge technologie van het Service2Media platform wordt gebruikt om in eigen beheer kennis op te bouwen en deze effectief binnen het bedrijf te borgen.”

Een belangrijk uitgangspunt bij het ontwerp van de “SNS Bankieren app” is dat deze als basis dient voor gelijksoortige apps van de dochtermerken van SNS REAAL. Het is daarom een generieke ‘multi label’ app geworden die omgevormd kan worden naar de vormgeving, huisstijl, look-and-feel en eventuele aanvullende functionele eisen van de dochterbedrijven. De eerste twee apps die hiervan profiteren zijn de apps van de SNS REAAL dochterbedrijven ASN en RegioBank. Deze apps zijn sinds kort ook in de app stores beschikbaar.

Met Service2Media’s M2Active platform kan SNS REAAL apps ontwikkelen die geschikt zijn voor meerdere mobiele besturingssystemen en apparaten. Hierbij wordt gebruik gemaakt van één broncode, waardoor het ontwikkelproces robuuster wordt dan bij het ontwikkelen van apps voor elk besturingssysteem apart. Van belang bij deze aanpak is dat met name de complexe componenten zoals security en back-end integratie kunnen worden hergebruikt en daarom waardevolle onderdelen vormen voor snelle ontwikkeling van toekomstige apps, aldus Kolthof.

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!