Redactie - 30 mei 2013

Interoute kiest voor NetApp Storage Virtual Machines (SVM)


Interoute, eigenaar van het grootste cloud-servicesplatform van Europa en leverancier van gehoste applicatiediensten, heeft Interoute Scalable Storage (ISS) uitgebreid met de mogelijkheid om on demand gebruik te maken van NetApp Storage Virtual Machines (SVM).

ISS is beschikbaar via de Interoute CloudStore, een online marktplaats voor applicaties en appliances die is geïntegreerd met Virtual Data Centre. Door de uitbreiding van ISS met NetApp Storage Virtual Machines kunnen klanten hun opslagcapaciteit veilig vergroten via Interoute Virtual Data Centre, een elastische cloud. Deze flexibiliteit wordt afgerekend op basis van gebruik, geeft directe toegang tot de data en de mogelijkheid om voor specifieke locaties te kiezen zodat de regelgeving wordt nageleefd. Het eigendom van de data en de controle daarover blijft bij de klant: de klant kiest in welke locatie haar data wordt opgeslagen en deze gegevens kunnen alleen door de klant verplaatst worden, aldus Interoute.

De dedicated NetApp SVM’s worden ingebouwd in Interoute’s vijf Virtual Data Centre Zones in Amsterdam, Berlijn, Genève, Londen en Parijs, geïntegreerd in het hart van Interoute’s Europese cloudplatform en verbonden door het high-capacity glasvezelnetwerk van Interoute. Klanten kunnen één van deze of alle datacenters selecteren als NetApp-opslaglocatie, waardoor ze de zichtbaarheid en het vertrouwen hebben dat nodig is om de naleving van Europese privacywetgeving te waarborgen.

Door de integratie met Interoute’s Europese MPLS/IP-netwerk kan de cloudstorage van NetApp zowel binnen een public cloud als binnen een private cloud worden ingezet. Doordat Interoute eigenaar is van het netwerk kunnen klanten veilig en gratis gegevens verplaatsen tussen NetApp storage-units in verschillende virtuele datacenters. Op die manier kan een geografisch gespreide back-up- en disaster recovery-oplossing worden gecreëerd, aldus Interoute.

Door: Witold Kepinski 

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!