Redactie - 03 juni 2013

Kennisnet kiest voor Vancis cloud-platform en IBM Tivoli Storage Manager

Stichting Kennisnet, de publieke ICT-partner voor het onderwijs, kiest IT-dienstverlener Vancis als leverancier van de nieuwe Onderwijs Community Cloud (OCC). Met dit platform ontsluit Kennisnet innovatieve voorzieningen van zichzelf en onderwijspartners voor het onderwijs. Vancis eindigde als eerste in een niet-openbare aanbestedingsprocedure. Vier partijen hadden zich gekwalificeerd voor de offertefase.

Vancis baseerde zijn voorstel voor de Onderwijs Community Cloud op private cloud-technologie van enkele gerenommeerde leveranciers die gezamenlijk de Flexpod-architectuur hebben ontwikkeld. Flexpod is een uniforme, gevalideerde en geïntegreerde virtuele datacenter-infrastructuuroplossing van VMware, Cisco en Netapp. Door de samenwerking tussen deze drie leveranciers is het cloud-platform op basis van Flexpod zeer robuust, betrouwbaar en flexibel. Daarnaast profiteren Kennisnet en haar applicatiepartners van optimale ondersteuning door zowel Vancis als de leveranciers van de componenten.

Het nieuwe Onderwijs Community Cloud-platform benut alle voordelen van virtualisatie doordat Vancis dynamische compute-, dataopslag- en netwerkcapaciteit kan toekennen aan Kennisnet en aan Kennisnet-applicatieleveranciers. Vancis voorziet verder in een back-upoplossing die gebaseerd is op IBM Tivoli Storage Manager-software. De back-updata wordt geografisch verspreid opgeslagen in de twee Vancis-datacenters. Vancis en Stichting Kennisnet sluiten een zesjarige overeenkomt (vier jaar plus de optie tot verlenging van tweemaal een jaar) voor het leveren, bouwen, beheren en ondersteunen van het platform.

Paul van Roozendaal (foto), algemeen directeur van Vancis: “Deze keus onderstreept dat ons platform uitstekend aansluit bij wat in de onderwijswereld aan ICT-ondersteuning nodig is. Wij kijken ernaar uit om Kennisnet maximaal te ondersteunen met een innovatief cloud-concept dat naar onze overtuiging ook zeer geschikt is voor andere sectoren, zoals de zorg. Met cloud computing beschikken organisaties over optimale IT-ondersteuning tegen lage kosten en zonder zorgen over beheer en onderhoud van de onderliggende technologie.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!