Redactie - 04 juni 2013

Pinewood levert Cryptshare security software aan Universita?ir Medisch Centrum (UMC) St Radboud


Cryptshare, een security-oplossing voor het veilig versturen van grote bestanden zoals medische, onderwijs- en onderzoeksbestanden, wordt in gebruik genomen door het UMC St Radboud in Nijmegen. Reseller Pinewood zorgt voor de levering.

De Cryptshare-oplossing zorgt ervoor dat zorgverleners bestanden met patiëntgegevens veilig kunnen uitwisselen zonder dat ze daarbij worden gehinderd door de beperkingen van de standaard e-mailtoepassing of zich zorgen hoeven te maken over de veiligheid van de verstuurde gegevens.

De omvang van bijlagen in standaard e-mailprogramma¹s zijn in de regel begrensd en bovendien zijn de verstuurde bestanden vaak niet goed beschermd tegen onderschepping door kwaadwillenden. Cryptshare biedt een security-oplossing waarmee bedrijven veilig bestanden uit kunnen wisselen ongeacht de bestandsgrootte. Verder kan de IT-afdeling 24/7 bepalen hoe de oplossing wordt gebruikt binnen de organisatie en zo gericht aansturen op het volledig benutten van de voordelen van de Cryptshare-oplossing. Organisaties, zoals het UMC St Radboud, handhaven regel- en wetgeving met behulp van Cryptshare doordat de overdracht van bestanden gecontroleerd en veilig verloopt.

"In veel markten is er een groeiende behoefte aan een manier om omvangrijke bestanden te kunnen delen. Met een aantal zeer actieve partners, zoals Pinewood in het geval van UMC St Radboud, hebben we sinds 2011 meer dan 100 Nederlandse klanten mogen verwelkomen. Samen met onze resellers verwachten we deze lijn verder door te zetten", stelt Lucien Barink (foto), sales manager Noord-Europa bij Cryptshare.

Door: Witold Kepinski


Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!