Redactie - 12 juni 2013

Centric wint Europese aanbesteding van N.V. Nederlandse Gasunie


Centric heeft de Europese aanbesteding van N.V. Nederlandse Gasunie gewonnen voor de inhuur van tijdelijk personeel. Hiermee is Centric een van de acht ICT-ondernemingen die de opdracht hebben gekregen. De aanbesteding – uitgeschreven in oktober 2012 – vond plaats op basis van Best Value Procurement (BVP). Het contract voor de ICT-inleen gaat in op 1 juli 2013.

Centric biedt Gasunie ICT-professionals op het gebied van onder andere kantoorautomatisering, softwareontwikkeling en infrastructuur. Hans Schrijver, directeur bij Centric: “We zijn zeer verheugd met de gunning. Gasunie behoort tot de vitale infrastructuur van Nederland en is daardoor een aansprekende werkgever.”

In totaal huurt Gasunie binnen de uitbestede ICT-diensten 175 fte op jaarbasis in over een periode van vier jaar. De geraamde totale waarde voor de duur van de uitbestede diensten bedraagt tussen de tachtig en honderd miljoen euro.

Best Value Procurement
Hoewel Best Value Procurement (BVP) aan populariteit wint en steeds meer organisaties de methode bij aanbestedingen gebruiken, wordt prestatie-inkoop voor de inleen van ICT nog niet vaak toegepast. Gasunie is dan ook een van de eerste partijen die een Europese aanbesteding uitschrijft op basis van deze inkoopmethodiek. Met Best Value Procurement verschuift de focus van onderhandelen naar de inrichting van bedrijfsprocessen. Zo krijgen aanbieders de ruimte om zich te differentiëren en zijn inkooporganisaties beter in staat de beste aanbieder te kiezen.

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!