Redactie - 14 juni 2013

TARQ levert Gemeente Oss continuïteit platform met EVault back-up en replicatiesoftware


De gemeente Oss heeft haar IT uitwijkovereenkomst ondergebracht bij TARQ Information Technology. Uitwijkservice voor de applicaties Gemeentelijke Basis Administratie (GBA) en de Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG), waarin de back-up en replicatieoplossing van EVault geïntegreerd is. Dat was de wens van de gemeente Oss. "Tijdens het selectieproces voor een nieuwe partner voor deze dienstverlening bleek dat TARQ hiervoor de juiste kennis en het juiste platform in huis heeft", zegt Don Salimans, Technisch ICT Specialist van de 84.000 inwoners tellende gemeente. De uitwijktest welke onlangs in het TARQ uitwijkcentrum is uitgevoerd, is succesvol verlopen.

Nederlandse gemeenten hebben de verplichting om na een calamiteit hun GBA en BAG binnen twee werkdagen (48 uur) weer operationeel te hebben. Hiervoor dienen zij te beschikken over een uitwijkovereenkomst, waarin is opgenomen dat de uitwijkprocedures jaarlijks moeten worden getest. De gemeente Oss had al 20 jaar zo'n overeenkomst. "Toen wij echter 2,5 jaar geleden voor onze back-ups overschakelden van tape naar de op disk gebaseerde back-up oplossing van EVault, moesten wij op zoek naar een nieuwe partner", vertelt Salimans. Een partner die uitwijkservice biedt, en ook beschikt over de juiste kennis van de EVault back-up en replicatiesoftware. De gemeente Oss heeft nu op het gebied van haar back-up en uitwijkvoorziening een zorgeloze oplossing in huis. Het hele proces rondom back-up, replicatie en uitwijk wordt efficiënt en doeltreffend uitgevoerd.

Automatisch repliceren
Voor de gemeente Oss was de keuze om af te stappen van back-ups op tape naar de EVault diskoplossing een grote stap vooruit. Disk-based backup bespaart tijd en kosten, omdat de gehele tapehandeling, die elk weekend al meer dan 60 uur in beslag nam, achterwege blijft. Er worden nu dagelijkse back-ups gemaakt en via ongecompliceerde zoektechnieken zijn bestanden binnen een paar minuten terug te halen. "Daarnaast biedt het systeem de mogelijkheid om de back-up data automatisch te repliceren naar de uitwijkpartner, het uitwijkcentrum van TARQ. De disk bij TARQ is als het ware een spiegel van de disk die wij in Oss hebben." aldus Salimans.

Kennis vanbackup en uitwijk
TARQ biedt al geruime tijd diverse Backup en Uitwijk oplossingen vanuit haar datacenters aan. Zowel voor de BackUp Platform Service als voor de Continuïteit & Uitwijk Service. De herstelprocedure bij een back-upplatform is een stuk efficiënter en kost minder tijd dan bij een traditionele tape back-up en bijbehorende back-up softwarepakketten.

Vanuit eigen datacenters in Zoetermeer en Amsterdam levert IT Cloud aanbieder TARQ een breed scala aan IT diensten: managed desktop, backup en uitwijkservices. Voor een vast bedrag per maand beschikken haar relaties over de Werkende Werkplek(r), de desktop outsourcing van TARQ. TARQ faciliteert deze diensten voor onder meer bedrijven, gemeenten en zorginstellingen.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!