PQR levert gemeente Pijnacker-Nootdorp nieuwe ICT-infrastructuur
17-06-2013
Deel dit artikel:

PQR levert gemeente Pijnacker-Nootdorp nieuwe ICT-infrastructuur


PQR heeft bij gemeente Pijnacker-Nootdorp een nieuwe ICT-infrastructuur geïmplementeerd. Het Nieuwe Werken (HNW) heeft gestalte gekregen door aan de ene kant te standaardiseren en aan de andere kant flexibiliteit te bieden, aldus PQR.

Eén standaard
Sinds maart 2012 maken alle gemeentemedewerkers gebruik van een gestandaardiseerde desktop. Deze desktop is onafhankelijk van locatie, tijd en device te benaderen en zorgt dus voor de flexibiliteit die een voorwaarde is voor HNW. PQR heeft deze desktop op basis van Citrix XenApp 6.5 met Windows 7 en Office 2010 geïmplementeerd. Esther Kramer, Projectleider gemeente Pijnacker-Nootdorp: “De nieuwe ICT-infrastructuur zorgt voor extra mogelijkheden en geeft gebruikers de keuze waar, wanneer en op welke type device ze willen werken. Deze flexibiliteit helpt ons gekwalificeerd personeel aan te trekken, met wie we onze service naar een hoger niveau kunnen trekken.”

Infrastructuur
De Citrix-omgeving draait op een HP-serveromgeving, gevirtualiseerd met VMware vSphere. De hoeveelheid data bij de gemeente groeit exponentieel. Daarom heeft PQR het centrale EMC Storage Area Network (SAN) uitgebreid en een CommVault datamanagementoplossing geïmplementeerd. Er wordt nu slimmer met data omgegaan waardoor de groeicurve afneemt en toekomstige uitbreiding van de storage-omgeving wordt uitgesteld. Oude e-mailbestanden worden in een apart archief opgeslagen en blijven direct vanuit de mailbox benaderbaar. Ten behoeve van de back-up is de bestaande DataDomain oplossing uitgebreid en een tweede DataDomain oplossing op de uitwijklocatie geplaatst. Dit is het begin van de uitwijklocatie in eigen beheer. “Gemeente Pijnacker-Nootdorp wilde Het Nieuwe Werken graag op een gedegen manier invoeren; met standaard desktops, én flexibiliteit,” aldus Bas ter Heurne (foto), Sales Manager PQR. “Om dat te kunnen realiseren hebben wij oplossingen van diverse leveranciers gecombineerd. Het resultaat is een moderne en toekomstvaste ICT-infrastructuur.”

Verandering
De implementatie van de nieuwe ICT-infrastructuur betekent niet alleen voor eindgebruikers, maar ook voor beheerders een grote verandering. “In plaats van constant ‘brandjes te blussen’ zijn we nu in staat om systemen te optimaliseren en de servicegraad te verhogen. Door deze toekomstvastheid komt de gemeente in een constante cyclus van verbeteringen in het serviceniveau,” aldus Kramer. “Wij hebben in PQR een partner gevonden die meedenkt in het maken van de juiste keuzes en wij gaan uit van een langdurige samenwerking.”

Lees hier de volledige praktijkcase.

Terug naar nieuws overzicht