T-Systems doet IT-beheer KONE
18-06-2013
Deel dit artikel:

T-Systems doet IT-beheer KONE


T-Systems gaat alle IT-systemen van KONE Corporation in EMEA met betrekking tot datacenterdiensten, alle SAP-applicaties en diensten voor de werkpleksystemen beheren. KONE is eenleverancier van liften en roltrappen.

Momenteel beheert KONE de wereldwijde bedrijfsvoering via een centraal SAP-systeem vanuit een datacenter in Brussel. In de toekomst gaat KONE haar software als een cloud-applicatie outsourcen naar het datacenter van T-Systems in München. T-Systems krijgt daarnaast de verantwoordelijkheid over het beheer van een groot aantal andere zakelijke toepassingen en databases. KONE maakt bij dit contract gebruik van de zogeheten Datacenter- en Future Worksplace Services van T-Systems.

Aangezien de medewerkers van de liften- en roltrappenspecialist vanaf diverse locaties klantenservice leveren, laat KONE ook de communicatie- en collaboration-software als een cloud-dienst via T-Systems verlopen. Dit geldt voor programma's als Exchange, Lync en Sharepoint. Medewerkers van KONE kunnen hierdoor samenwerken met internationale collega's: op ieder moment en vanaf elke locatie. Bovendien levert T-Systems ondersteuning voor alle werkpleksystemen op alle locaties waar zich een klantenservice bevindt. Hierbij maakt T-Systems gebruik van de eigen service desks in China en Spanje, waardoor op ieder tijdstip desktop experts klaar staan staan voor het leveren van support aan de werknemers van KONE.

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Beheer