Ctac levert SAP BRIM aan FloraHolland
21-06-2013

Ctac levert SAP BRIM aan FloraHolland


FloraHolland is het eerste Nederlandse bedrijf dat de SAP Billing and Revenue Innovation Management-software (BRIM) in gebruik heeft genomen.

Ctac verzorgde de implementatie van deze software en biedt FloraHolland hiermee een geïntegreerde oplossing voor de afhandeling van complexe financiële processen. Het systeem, Financiële Administratie Nieuwe Stijl (FANS) genoemd, is ideaal voor de afhandeling van grote volumes met een hoge mate van betrouwbaarheid. Zoals bij de grootste bloemenveiling van de wereld het geval is. De belangrijkste redenen voor het vervangen van de factureringssystemen zijn de toenemende internationalisatie, verschuiving van traditionele veilingactiviteiten naar directe verkoop en het terugbrengen van de time-to-market van nieuwe diensten.

SAP BRIM maakt het mogelijk om op gestandaardiseerde wijze de diverse facturatiestromen bij FloraHolland uit te voeren. Hieronder vallen bijvoorbeeld de dagelijkse transacties via de veilingklok en de directe verkoopstromen. Het systeem ondersteunt de volledige financiële afhandeling van een omzet van 4,4 miljard euro op jaarbasis, die geïncasseerd wordt bij de kopers en uitbetaald wordt aan de kwekers.

FloraHolland koos na een selectieproces voor Ctac als implementatiepartner. FloraHolland heeft in nauwe samenwerking met Ctac en dochteronderneming IFS Probity binnen een jaar, en als eerste in Nederland de SAP BRIM-oplossing ingevoerd. Nu het systeem in gebruik is, blijft Ctac betrokken bij FloraHolland voor de uitvoering van het functioneel en technisch beheer.

Door: Witold Kepinski

 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Software
Software